Dar gelirli vatandaşların maaşlarında bekledikleri iyileşme ve alım güçlerinin artırılması talepleri, devletin maaş politikaları üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Bu talepler, gelecek dönemdeki ekonomik politikaların şekillenmesinde belirleyici olacak.

Son yapılan açıklamalar doğrultusunda dar gelirli vatandaşlar büyük hayal kırıklığına uğratıldı. Alım gücü her geçen gün zayıflayan asgari ücretliler ve emekliler için yeni zam talebi ortaya çıktı. Peki, asgari ücretliler ile emeklilere ikinci maaş zammı yapılacak mı? Dar gelirlilerin maaşlarına devlet nasıl destek sağlayacak? İşte emekli maaşları ve asgari ücrete dair gündemdeki detaylar…

Asgari ücrete bağlı çalışanlar ve emeklilerin maaşlarının dengelenmesi adına adımların nasıl atılacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Ülkemizdeki ekonomik istikrar ile gelir adaleti konusunda çalışmaların sürdürüldüğü biliniyor. Ancak vatandaşlar yapılan çalışmaların kendi maaşlarına etkisini merak ediyor. Ülkemizdeki ekonomi gündemi çalkantısı gün geçtikçe artarken asgari ücretliler ve emekliler için gelen açıklamalar can sıkıyor. Duruma dair gelişmeleri sıkı sıkıya takip eden vatandaşlar için Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Soner Göktan ise açıklamalarında önemli detayları aktardı.

Doç. Dr. Soner Göktan, eski harcamaların sonucunda bugünkü ekonomik problemlerin yaşandığını ifade etti. Açıklamalarında emekliler için beklenen maaş zammının yapılmamasının sonuçları hakkında konuştu. Vatandaşların ekonomik sorunlarını çözmek için zam yapılmaması kararının bu süreçte doğruluğu hakkındaki noktalar ele alındı. Enflasyon farkı ödemesinin yapılmayacağına dair açıklamaların ardından vatandaşlar nasıl geçineceklerini daha çok sorgulamaya başladı.

İSO İKİNCİ 500 AÇIKLANDI DENİZLİ'DEN 9 FİRAMA LİSTEDE İSO İKİNCİ 500 AÇIKLANDI DENİZLİ'DEN 9 FİRAMA LİSTEDE

Hükümetin aldığı tedbirler çerçevesinde maaş zammına gerek kalmayacağına dair mesajlar veriliyor. Dr. Göktan, ekonomide tasarrufun daha detaylı ele alınması gerektiğini belirtti. Hükümetin yüksek maliyetli yapıları, lüks tüketimi, israfa neden olan harcamalar ile büyük harcamaları uzun vadede sürdürmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Etkin bir kamu denetimiyle ekonomik mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini belirten Dr. Göktan, vergi politikalarındaki değişikliklerin de önemine dikkat çekti. Vergi kaçakçılığına geçit verilmemesi ve ciddi tasarruf planlarının uygulanmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Politika yapıcıların aldıkları kararların daha akılcı ve uzun vadeli olması gerektiğini de belirten Dr. Göktan, yapılan çalışmalarla ekonomik düzenlemenin sağlanması halinde dar gelirli vatandaş için de maddi imkanların düzelebileceğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ