İYİ Parti Meclis Üyesi Elvan Çakmakçı kadınların kendisine iletilen istekleri Çivril Belediye Meclisine taşıdı.

Çivril Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında günden dışı söz alan Çakmakçı şunları kaydetti; “Çivril’de kadınların benden bir takım istekleri oluyor. Daha önceden verilmiş ama yapılmamış yada yeni söz verilen ama hala başına geçilmeyen bazı şeyler var. Öncelikle hepimizin muzdarip olduğu konu trafik. Çivril’de ana cadde ve ana caddeye bağlanan yollardaki arabalar. Tek yön yada gidiş gelişi aynı yönde olan yollardaki park edilen araçların çıkardığı zorluklar. Bunlar için bir çözüm yolu bulunacak mı? Yada dakikalık park süresi ile bir yaptırım uygulanacak mı? Trafik polislerinin de yazdığı ve esnaflarında muzdarip olduğu çok sayıda cezalar yazılıyor. Hemen girip çıkacak 5 dakikalık işi olanlarda ceza yazılacak diye işini göremediğinden muzdaripler. Bunun için bir çözüm yolu bulunabilir mi?

HAMAM YAPILACAK MI?

Bir diğer konuda büyük bir nüfusa sahip olan bu ilçede hamamın olmaması. Yıllardır vaat edilen ama yapılamayan dışarıdan gelenlerin muzdarip olduğu bir ihtiyaç olan bu hamamı maalesef hala göremedik. Ne zaman başlanacak? Bununla ilgili belirlenen bir tarih var mı? Beş yıl içinde yapılacağını umut ediyoruz.

ÇOCUK OYUN ALANLARI YAPILACAK MI?

Yaz geldi ve kadınların çocukları ile zaman geçirebilecekleri mahallelerdeki park bahçelerin de düzenlenmesini istiyorlar. Özellikle çocuk oyun alanlarının yapılması. Bütün mahallelerde ve merkez mahallerde söz verilen park ve çocuk oyun alanlarını bekliyor insanlar.

Bir diğer ihtiyaçta Çivril’in kaldırım ve yolları. Kaldırımlara bir düzen verilmesi ve engelli rampalarının yapılması, görme engelliler için kaldırımların ortasına engelli şeridinin yapılması ihtiyaç ve isteklerden bir tanesi.

KADIN EL İŞİ PAZARI KURULSUN

Haftada bir gün el işi yapan bayanların yada kendi ürettiklerini satmak için pazar yerinden bir gün istiyorlar. Bayanların ‘haftanın bir günü bize verilsin biz de en azından aile bütçemize katkıda bulunmuş olalım’ diye bu yönde bir istekleri var.”

Elvan Çakmakçı’nın meclise taşıdığı bütün önerileri makul istekler olarak bulan meclis başkan vekili Ahmet Akkoyun önerilerin dikkate alınacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi