Kongreye tek aday olarak giren Elvan Çakmakçı İYİ Parti Çivril İlçe başkanı oldu. Çakmakçı, Çivril’de bir siyasi partinin başkanlık koltuğuna oturan ikinci kadın oldu.
Vali Recep Yazıcıoğlu Konferansa salonunda yapılan İYİ Parti 2’ci Olağan kongresi, saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından şehitler için Kur’an’ı Kerim okunması ile başladı.
Elvan Çakmakçı’nın tek aday olarak girdiği kongreye İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril İlçe Başkanı Ünal Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, İYİ Parti komşu ilçe başkanları, STK temsilcileri ile Belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.
İYİ Parti bayrağını devreden ilçe başkanı Celal Kadri Tort’un yaptığı ilk konuşmanın ardından kürsüye ilçe başkanı adayı olarak Elvan Çakmakçı çıktı.
İYİ Parti Çivril Belediye Meclis Üyesi olan ve ilçe başkanlığının tek adayı olan Çakmak’çı yaptığı konuşma ile partililerin beğenisini aldı.
Elvan Çakmakçı salonu coşturan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Genel Başkanımız Meral Akşener’in Denizli’de başlatmış olduğu çoban ateşine bizler de Yasin Öztürk vekilimiz ile birlikte, genç yaşlı, kadın erkek, gönülden destek verdik. Bu çoban ateşini Çivril’de yakmaya devam edeceğiz.
Partimizi Çivril’de zorluklarla kuran İsmail Çorbacıoğlu ile birlikte zorlu yokuşu beraber tırmandık. Yerel seçimleri Millet İttifakı ile birlikte fedakar başkanımız Celal Kadri Tort ile gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte deneyim ve tecrübeleri bize ışık tutacaktır. Devralacak olduğumuz cesurlar hareketi bayrağını daha iyiye, daha yükseğe, hep birlikte taşımak için aday oldum…
Çivril İYİ Parti İlçe Teşkilatının yapılacak olan tüm seçimlerde hedefi birinci parti olmaktır. O yüzden, sizlerin takdiri ile bana ve yönetim kurulu üyelerine verecek olduğunuz destekle çalışmalarımızı hızlandırıp mahalle temsilcilerimizle el ele verip üye sayımızı en üst seviyeye yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken de İYİ partinin en başarılı olduğu egodan uzak sen ben değil biz olarak yolumuza devam edeceğiz.

ELVAN ÇAKMAKÇI İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI OLDU
Cesaret bulaşıcıdır. Biz korku duvarlarını yıktık. Biz sönen umutları yeniden alevlendirdik. Biz kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla umudun mimarı olduk….
Cesurların döşediği medeniyet yollarını hep beraber döşemeye devam edeceğiz… Bu yol kahramanların yolu, bu yol özgürlüğün yolu, bu yol doğruluğun yolu, bu yol demokrasinin yolu, bu yol iyilerin yolu bu yolda hep birlikte yürümeye var mısınız?
Genel Başkanımız Merak Akşener önderliğinde;
İyi bir Türkiye için
İYİ bir Denizli için
İYİ bir Çivril için
Canla başla çalışmaya var mısınız?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;
Hiç bir şeye ihtiyacımız yok,
Yalnız bir şeye ihtiyacımız var çalışkan olmak…
ÇALIŞACAĞIZ
HEP BERABER BAŞARACAĞIZ BAŞARACAĞIZ BAŞARACAĞIZ
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Allah’a emanet olun. Sağ olun var olun.”
İl başkanı Hasan Akgün ve İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün konuşmasının ardından Elvan Çakmakçı’nın, listesini tanıtmasından sonra oylamaya geçildi.
Yapılan oy kullanma işleminin ardından Elvan Çakmakçı İyi Parti Çivril ilçe başkanı oldu.

H:Serap Sofulu ELVAN ÇAKMAKÇI İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI OLDU

Editör: Haber Merkezi