Eğitimde fırsat eşitsizliğinin en bariz örneklerinden birini yaşayan Osmanköy Mahallesinde öğrenciler internet üzerinden uzaktan eğitime bağlanabilmek için köyün dışında bulunan bir tepeye tırmanmak zorunda kalıyor.
Tek istediğimiz herkes gibi evimizde derslerimizi yapabilmek diyen öğrencilerin en büyük kaygılarından bir tanesi de yaklaşan kış ayları. Şimdi havalar sıcak internet aramaya çıkabiliyoruz kışın çamurda karda ne yapacağız diyen öğrenciler, “sınıfta kalırsak sorumlusu biz değiliz.” Diyerek çaresizliklerinin altını çiziyor.

EĞİTİMDE EŞİTLİK İSTİYORUZ
BİZ EŞİTLİK İSTİYORUZ
Biz eşitlik istiyoruz diyen Emine Özcan Anadolu Lisesi öğrencilerden Döndü Akbaş; “Köyümüzde internet çekmediği için köyümüzden uzak yerlere gidip internete girmemiz gerekiyor. Öğretmenlerimizin verdiği canlı derslere hiç giremiyoruz. Konulardan uzak kalıyoruz, sonra sınavlarda bilemiyoruz. Bu bizi diğer öğrencilerden aşağı seviyede bırakıyor. Biz eşitlik istiyoruz. Köyümüzde internetin çekmesini istiyoruz. Arkadaşlarımın hiç birisi internete giremiyor ve EBA’ya bağlanamıyor maalesef. Yani sadece EBA TV’den dersleri görmemiz bize yetmiyor. Biz internet istiyoruz.

ÇOK YÜRÜMEMİZ GEREKİYOR
Köyümüzden uzak yerlere gitmemiz bizim zamanımızı alıyor. Bu zamanımızı ders çalışarak değerlendirebiliriz. Yani bizim köyümüzden uzak yerlerde internete girmemiz için çok yürümemiz gerekiyor. Karanlıkta derse girmemiz çok zor olacak. Uzak yerlerde ders çalışmak istemiyoruz, evimizde internet istiyoruz, köyümüzde internet istiyoruz.

EĞİTİMDE EŞİTLİK İSTİYORUZ
HER YER KARLA KAPLANACAK
Şimdi havalar çok güzel buralara gelebiliyoruz, internete girebiliyoruz, derslere girebiliyoruz ama yarın kış olacak, her taraf karla kaplanacak biz o zaman çok zorlanacağız. İnternete giremeyeceğiz daha doğrusu gidemeyeceğiz. Ve gitmemiz de çok uzun sürecek bizim için çok sıkıntılı bir dönem olacak yani kışın. O yüzden internet istiyoruz.” İfadelerini kullandı.
ASLINDA VERİCİLER ÇOK YAKIN
Osmanköy Mahalle sakinleri ise GSM operatörlerine ait vericilerinin Osmanköy mahallesinin hemen yakınında bir tepede kurulu olduğunu belirterek, “Vericiler mahalleye yakın olmasına rağmen bizim ne telefonlarımız ne de internetlerimiz çekmiyor. Mum misali vericiler dibine sinyal göndermiyor. Vericilerin radyasyonu bizim interneti başkalarının. İnternet sadece iki yerde güzel çekiyor. Çocuklar ders çalışmak için ya vericileri gören tepeye çıkmaları gerekiyor yada köyden daha aşağıda dereye inmeleri gerekiyor. Bu çocuklar kışın karda buzda ne yapacak. Biz senelerdir bu internet olayına bir çözüm bulamadık. Yıllardır biz mağduruz şimdi bu koronavirüsten dolayı internetten ders görmek zorunda kalan çocuklarımız mağdur olacak. Artık buna bir çözüm getirilsin. Çocuklarımızın geleceği ile oynanmasın.” İfadelerini kullandı.

EĞİTİMDE EŞİTLİK İSTİYORUZ

Editör: Haber Merkezi