Çivril Devlet Hastanesinde şok ayrılık.

Başhekim Şahin Özdemir Sağlık Bakanlığı toplantısında alınan kararlara yaptığı ilaveler yüzünden doktorlarla ters düşünce ‘İstifaya hazırım’ dedi. Özdemir’in istifa kararına tepkisiz kalmayan Sağlık İl Müdürlüğü Bakanlık kararı ile Şahin Özdemir’in başhekimlik sözleşmesini feshetti.

Özdemir’in ayrılık nedeninin mesai saatlerine bağlı çalışmak istemeyen doktorlarla ters düşmesi olduğu iddia edildi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Özdemir, doktorlara yazılı olarak bildirdiği çalışma koşulları doktorlar tarafından basına sızdırılınca başhekimlik görevinden istifa etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Edinilen bilgiye göre Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık müdürlüklerine verilen talimatları hastane bünyesinde görevli uzman doktorlara sağlık bakanlığının kırmızı çizgisidir diyerek tebliğ eden Uzm. Dr. Şahin Özdemir, bazı doktorların bu talimatları basına sızdırması ve ‘Sağlık İl Müdürlüğü Çivril Devlet Hastanesinde Mobbing uyguluyor’ iddiası kamuoyunda rahatsızlığa ve yanlış anlaşılmalara neden olmuştu

Sağlık Müdürlüğü tarafından Hastane başhekimlerine verilen talimatları doktorlara ileten ve hastane de görevli doktorların Sağlık Bakanlığı kararları gereğince daha çok hasta kabul etmesi ve mesai saatlerine riayet etmelerinin istendiği yazıda, doktorların belirtilen mesai saatlerine uymadıkları ve hastaneye geldiği halde hastaları kabul etmemeleri durumda gerekli işlemlerin yapılacağı belirtilmişti.

Çivril Devlet Hastanesi Başhekimlik görevinden ayrılan Uzm. Dr. Şahin Özdemir Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki eski görevine geri döndü.

Editör: Haber Merkezi