Araç sahipleri aman dikkat: 31 Ağustos sonrası zorunlu olacak Araç sahipleri aman dikkat: 31 Ağustos sonrası zorunlu olacak

Denizli mahkemelerinde kiracılar ile ev, iş yeri sahipleri arasında yaşanan uyuşmazlık sebebi ile açılan yüzlerce dosya olduğunu belirtiliyor. Hem ev sahiplerini hem de kiracıları koruyan kanunun ivedilikle getirilmesi gerektiğinin altını çizen İncirya Emlak işletmecisi Bilal Elmas konunun halkın refahı ve mahkemelerin iş yükünün azaltması için ehemmiyet taşıdığına vurgu yaptı.

  “İvedilikle Düzenleme Getirilerek Hem Ev Sahipleri Hem Kiracılar Korunmalı”

Kiracılar ile mülk sahipleri arasında yaşanan uzlaşmazlıklar her geçen gün artıyor.  Bu anlaşmazlıklara piyasa koşullarında belirlenemeyen kira bedeli sebep oluyor. Emlakçı Bilal Elmas : “ Emlak piyasasının ivedilikle yeni yasal düzenlemelere ihtiyacı var. Kiracılar ile ev sahipleri arasında kira bedelleri sorun yaratmaya devam ediyor. Ev, iş yeri sahipleri haliyle mülkünün rayiç değerini talep ediyor. Fakat kiracı ile önceden yaptığı sözleşmesinde kira tutarı belirlendiği için ev sahibi artışını istediği tutarda yapamıyor. Bu da kiracı ile mülk sahibi arasında uyuşmazlığa yol açıyor. Sonra haydi mahkemenin yolu tutuluyor. Hem mahkemelerinin iş yükü artıyor hem de vatandaş kira problemi yüzünden mülklerinde rahat edemiyor. Ne ev sahiplerinin ne de kiracıların kafası rahat.  Bu sorun acil olarak yetkilerce çözüme kavuşturulmalı.” dedi.   

“Düzenlemelerde Emlakçılar Da Unutulmamalı”

Emlak sektörüne dair yeni bir düzenleme getirilirse emlakçılar da bu düzenleme kapsamında unutulmasın diyen Bilal Elmas: “Sektörde sadece sorun kiracılar ile ev sahipleri arasına yaşanmıyor. Bizim de tabiri caizse ayakçılar diye adlandırdığımız merdiven altı komisyoncularla başımızda dertte. Kapıcı yâda mahalle esnafı ne bileyim ev sahibinin tanıdığı çok olan akrabası komisyon karşılığında ev satmaya çalışıyorlar. Bu anlamda da aslında bakanlık yeni düzenlemeler getirmeye başladı. Mesleki yeterlilik belgesi olmayan yapamayacak gibi. Fakat denetimlerin daha sıkı tutulması gerekiyor.” diyerek  emlakçıların yaşadığı sorunlardan bahsetti.