Denizli’de belirli nedenlerden dolayı bir süreliğine evcil hayvanlarına bakamayacak olan insanlar, hayvanlarını emanet edebilecek bir yer bulma konusunda zorluk çekiyor. Petshopları, hayvanlarını emanet edebilmek için ilk durak olarak gören vatandaşlar, petshoplardaki hayvan bulundurma yasağına takılarak, hayvanlarını evde bakıma muhtaç halde bırakma durumunda kalıyor.

Denizlide Evcil Hayvan Sahipleri Hayvanlarini Emanet Edecek Yer Bulamiyor2

ÇİVRİL’İN EN BÜYÜK KONSEPT MOBİLYA MAĞAZASI AÇILDI ÇİVRİL’İN EN BÜYÜK KONSEPT MOBİLYA MAĞAZASI AÇILDI

Denizli’de petshop işletmesi olan Hikmet Akkurt, vatandaşların, hayvan bırakmak için kendilerine çok kez başvurduğunu söylüyor. Yasak olduğu için teklifleri reddetmek zorunda olduğunu belirten Akkurt, “Bize hayvanını bırakma maksadıyla gelenler çok oluyor ama ben burada bulundurmam yasak olduğu için kabul edemiyorum ve barınaklara yönlendiriyorum. Mesela, sokakta bulduğu cins bir kediyi bırakmak istedi bir vatandaş, ben ‘alamam’ dedim. Kontrole gelseler 20-25 bin lira gibi bir cezası var.” diyor.

Denizlide Evcil Hayvan Sahipleri Hayvanlarini Emanet Edecek Yer Bulamiyor

“Misafirhaneler Olsa İyi Olur”

Yaşanan mağduriyetin çözümü için öneride bulunan Akkurt, “Aslında bu yönde bir çalışma yapılabilir. Petshoplarda misafirhane gibi bir alan bulundurulmasına müsaade edilebilir. Mesela vatandaşın cenazesi oluyor, evcil hayvanını bir yere bırakması gerekiyor ama bırakamıyor. Bu anlamda petshoplarda emanet kabul edebilecek misafirhaneler olsa iyi olur. Bunun için oteller var ama çok pahalı. Herkesin onu karşılamaya gücü yok” ifadelerinde bulundu.