Kentleşme ve sanayileşmenin hızlandırdığı modernleşmeyle değişen fikirlere bağlı olarak azalan akraba evlilikleri, Veri Kaynağı’nın verilerine de yansıdı. Türkiye'de 2010'da 34 bin 564 olan akraba evliliği sayısı, 2023'te 18 bin 26'ya düştü. 

Denizlide Akraba Evliliklerinde Ilginc Dusus1

''Ne Yapsam Kilo Veremiyorum'' Diyenler Dikkat! Nedeni Duygularınız! ''Ne Yapsam Kilo Veremiyorum'' Diyenler Dikkat! Nedeni Duygularınız!

Veri Kaynağı Türkiye’deki illerde gerçekleştirilen akraba evlilikleri verilerini yayınladı. Yayınlanan verilerde Türkiye'de 2010'da 34 bin 564 olan akraba evliliği sayısı, 2023'te 18 bin 26'ya düştü. Denizli için bu oran %1 oranında olsa da en düşük iller içinde olamadı. Türkiye’de akraba evliliğinin en düşük olduğu il ise 0,6 oranıyla Bartın oldu.  

Denizlide Akraba Evliliklerinde Ilginc Dusus2

Akraba evliliği bazı illerde yaygın olarak yapılsa da sağlık anlamında sorunlar teşkil edebiliyor. Akraba evliliği sonucu genetik hastalıklar, genetik çeşitlilikte azalma, zihinsel ve fiziksel engeller, aile içi çatışmalar, toplumsal ve kültürel baskılar gibi sorunlar meydana gelebiliyor.

Editör: Aslıhan Kılıçellli