Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bal üreticilerine şeker desteği verildi.

Çivril’de bal üretimi yapan arıcılara, bahar aylarında arıların beslenmesinde kullanmaları amacıyla indirimli şeker desteği verildi. Çivril Belediyesinin katkılarıyla getirilen şekerler düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen şeker desteğinin teslimi için tren yolu toplantı salonunda düzenlenen programa, Belediye başkanı Niyazi Vural, İlçe Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, Ak Parti Belediye meclis üyesi Mehmet Tüzün ve Çivrilli bal üreticileri ile arıcılar katıldı.

Teslim töreninde konuşan Belediye başkanı Niyazi Vural çiftçi ve üreticiye her zaman destek olacaklarını belirtti. Konuşmasında tarımsal üretimin önemine değinen Başkan Vural “sabah burada bir toplantı vardı. Çivril’de nohut üretimi yapan kardeşlerimize büyükşehir belediyemiz ve tarım il müdürlüğümüzle birlikte nohut tohumu dağıtım töreni gerçekleştirdik. Allah razı olsun büyükşehir belediye başkanımız, bakanlığımız, tarım bakanlığımız, il ve ilçe teşkilatlarımız sürekli çiftçinin, üreticinin yanında. Bizim belediyecilik anlayışımızda hemşerilerimizin her türlü derdini çözmek var. Bu bizim vazifemiz. Belediyecilik demek düğün salonu yapmak, kültür merkezi yapmak, park bahçe yapmak, yol kaldırıp yapmak bunların yanında da üretene destek olmak demek. Çivril bir tarım üretim merkezi, hayvancılık üretim merkezi. Bu noktada belediye olarak tarım ve üretimin gelişmesi, artması için üzerimize düşen vazife neyse biz bunu yerine getirmeye hazırız. O gün bugündür de belediye olarak üzerimize düşeni, tarım ilçe müdürümüzle, il müdürümüzle, Büyükşehir belediyemizle beraber yapıyoruz” dedi.

Konuşmasında Ziraat Fakültesi ile yapılan tarımsal çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Vural “Çivril’de Ziraat Fakültemiz kuruldu. Belediyemizin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile burada çiftçilerimizin üretimlerinin artması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Belediye olarak biz de esasen bir üreticiyiz Koca buğday üretiyoruz. Kara arpa üretiyoruz. Lavanta bahçemiz var, lavanta yetiştiriyoruz, lavanta üretiyoruz. Yonca ekimi yaptık. Mısır ekimi yaptık. Camız çiftliğimiz var. Camız yetiştiricisiyiz. Manda sütü üretiyoruz. Manda peyniri üretiyoruz. Elmalardan sirke üretiyoruz. Yani üretimin ne demek olduğunu, üretimin değerini biliyoruz. Çünkü üretmezsek hiçbir anlamı yok. Yani bu coğrafyada yaşıyorsak, bu topraklarda yaşıyorsak çiftçilik yapıyorsak en güzelini yapacağız. Hayvancılık yapıyorsak en güzelini yapacağız. En güzel şekilde de üreteceğiz. Bizler sizin emrinizdeyiz. Allah ürünlerinizi bol ve bereketli eylesin. Bizler sadece bu şekerleri sizlere taşıdık. İnşallah arılarınızda bunları bol bol bala dönüştürür” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şeker almaya hak kazanan üreticilere şekerleri teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi