Çivril’de inşaat sektöründe yaşanan krizin nedenleri ile ilgili 50 yıllık mimar Fahrettin Küçükkaplan çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeni çıkan inşaat yasası ile tüm Türkiye’nin etkilendiğini ifade eden Küçükkaplan; “Bütün mimarlar, inşaat Mühendisleri, buradan ekmek kazanan malzeme satanlar, müteahhitlik yapanlar, herkes etkilendi. Seri iflaslar başlarsa hiç şaşırmayalım. Çünkü herkes birbirine bağlı. Bu zincir komple gidecek. Olay şu; bizim bir imar yöneltmeliğimiz var. Çok delik deşik edildi. Son yıllarda çok değişiklik yapıldı. Fakat değişikliklerin bir kısmını iptal edildi Mimarlar Odasının müracaatıyla. Şuan inşaat sektörü ruhsat diye hiçbir şey yok. Herkes bürolarını kapatmayı düşünüyor, başka işler yapmayı düşünüyor. Ne zaman açıklanacağı da belli değil. Biz Denizli mimarlar odası ile bir toplantı yapıldı. Bilgi de vermiyorlar, ne zaman yapılacağı, ne zaman açıklanacağı bilmiyorlar. Kimse Hâlbuki olay çok basit işi bilen üç dört kişi oraya oturacak yedi maddeyi yaz bir günde iki günde ver resmi gazeteye piyasayı niye sıkıştırıyorsun kardeşim. Şuan da çiftçilik yapıyoruz. Kiraz satıcağız diye uğraşıyoruz. Ofiste boş oturmaktansa artık bunu birinci iş gibi yapıyoruz.” dedi.

  • ÇİVRİL’DE İNŞAAT SEKTÖRÜ DURDU

İnşaat sektörüne bağlı olarak diğer tüm sektörlerin de olumsuz şekilde etkilendiğini vurgulayan Küçükkaplan; “Ruhsat verilmeyince, inşaat yapılmayınca inşaat sektöründe % 11 düşüş var. Neden? Bunu görmüyor mu arkadaşlar? Duymuyorlar mı? İlgililer görmüyor mu? İnşaat sektörü durdu, resmen durdu. Arkadaşlarla konuşun, müteahhitlik yapanlarla konuşun herkes kan ağlıyor. İşi çevirmeye çalışıyoruz. Kurulmuş bir düzen var o düzen yıkılırsa bitti. Toparlanması üç beş seneyi alır.” ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen Küçükkaplan; “Üç kişiyi görevlendirecekler. Hadi 7 maddeye 7 kişiyi görevlendirecek olay bir günde çözülecek. Bu kadar basit. Üç beş satırlık madde bu. Sayfalarca değil ki. İmar yönetmeliği bir sayfa büyüklüğünde bir madde yok ki. Bir sayfaya üç beş tane madde sığıyor. Bu çözülmeyecek problem değil ki.” dedi.

Editör: Haber Merkezi