Denizli’de yapılan eğitime Çivril'den katılan gönüllü öğretmenler, AFAD İl Müdürlüğünün tatbikat alanında uzmanlardan afet durumunda organizasyon, çadır kurma, arama-kurtarma, psiko-sosyal destek, yangın söndürme, ilk yardım gibi konuları uygulamalı eğitim alarak olası depremlere hazırlanıyor.

Eğitimlere katılan AKİDAK başkanı Erkan Atila doğal afet kuşağında olan Türkiye’de herkesin bilinçlenmesi gerektiğini söyleyerek “6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sonrası toplumun her kesiminden bireylerin deprem ve doğal afetlere karşı bilinçlenmesi ve belli konularda eğitilmesi gerek. Bizde öğretmen arkadaşlarla AFAD tarafından verilen Afet Eğitim programına katıldık” dedi.  

Civrilde 15 Ogretmen Depremde Hayat Kurtarmak Icin Egitim Aliyor3 

Gruplar halinde eğitimlere katıldıklarını belirten Erkan Atila “Bu eğitimleri alan öğretmenlerimiz afet bölgesinde AFAD ve Arama Kurtarma ekiplerine destek hizmet olarak yardımcı olabilecekler. Duyarlı ve afet eğitimi almış kamu personeli ve öğretmenler acil durumlarda afet bölgesinde vatandaşların çadırını kurup, erzak dağıtımı gibi ihtiyaçlarında yardımcı oluyorlar.Aldığımız eğitimlerden sonra göçük altında arama kurtarma ve yaralılara ilk müdahale konularında daha hızlı hareket edebileceğiz” ifadelerini kullandı.

Civrilde 15 Ogretmen Depremde Hayat Kurtarmak Icin Egitim Aliyor2

Eğitimlerde genel olarak Depremde neler yapacakları konusunda eğitim aldıklarını anlatan Erkan Atila  “Afet ve acil durumlarad neler yapılması gerektiği ile ilgili eğitim almaya geldik. Çok da keyifli ve güzel geçiyor. Bilmediğimiz, görmediğimiz aletleri öğreniyoruz. Nasıl kullanacağımızı, deprem anında nasıl birlik olunacağını ve nasıl kullanılması gerektiğiyle ilgili bilgi alıyoruz. Çok da donanımlı güzel bir ekipleyiz şu anda.Hilti ve Beton kesme cihazları ile tatbikat yaptık. Umarım kullanmak hiç kimseye nasip olmaz ama deprem ülkesindeyiz ve daha çok yeni bir deprem atlattık. Ne zaman da yaşayacağımız belli değil. O yüzden bütün bu burada aldığımız eğitimleri herkesin kesinlikle alması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

BU SEFER ZAM DEĞİL İNDİRİM YAPTILAR BU SEFER ZAM DEĞİL İNDİRİM YAPTILAR

Civrilde 15 Ogretmen Depremde Hayat Kurtarmak Icin Egitim Aliyor1