Çivril’de CHP zaferi ile sonuçlanan yerel seçimlerde Genç Başkan Semih Dere’nin performans ve çalışmasının yanında, CHP Belediye Meclis üyesi Koray Eren ile Yeniden Refah Partisi Başkan adayı Niyazi Vural’ın seçim sonuçlarında etkili olduğu iddia edildi.   

Koray Eren seçim listelerinin İlçe Seçim Kuruluna verilmesine sayılı saatler kala İYİ Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek CHP Belediye Meclis Üyeliği başvurusu yapmış Semih Dere’nin listesine girmişti. Kulislere göre Koray Eren’in yapmış olduğu bu istifa görüşlerine yakın kesimden de CHP’ye oy toplanması konusunda etkili oldu.  

CHP Belediye Meclis üyesi Koray Eren “60 bin Çivrilli hemşerimize hizmet etmek için çıktığımız bu yolda şahsıma inanıp, benimle beraber yol yürüyen destekleri ile bizlere güç katan İYİ insanlara teşekkür ediyorum. 22 yıllık süreçte toplumda örf adet ve gelenek bırakmayanlarla, mücadele ederek bu günlere geldik. Yozlaşmak doğallığın bozulmasıdır diyerek insanlarımızın yozlaşmaması için çaba gösterdik” şeklinde seçim sürecini değerlendirdi.  

Bu Uygulama Sayesinde! Sorunlar Sizden, Çözüm Belediyeden olacak! Bu Uygulama Sayesinde! Sorunlar Sizden, Çözüm Belediyeden olacak!

Çivril seçimlerine bir başka önemli etki eski Başkan Niyazi Vural’ın çalışmaları neticesinde oluştu. Siyasi hayatına AK Parti ilçe teşkilatı kurucuları arasında yer alarak başlayan ve üç dönem ilçe başkanı olarak AK Parti’de görev yapan 2019-2024 döneminde belediye başkanlığı yapan Niyazi Vural’ın Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı olması seçim sonuçlarına etki eden en büyük faktörlerin başında geliyor. Denizli’nin Çivril ilçesi seçim sonuçlarında eski Başkan Niyazi Vural Yeniden Refah Partisi Adayı olmuş ve yüzde 21,02 oranında oy almıştı.

Editör: Aslıhan Kılıçellli