Yolları köstebek yuvasına dönen Çivril neden ihmal ediliyor?

Büyükşehir hizmetlerinde Çivril’e ayrımcılık yapıldığını iddia eden İYİ Parti Büyükşehir meclis üyesi Koray Eren “tüm ilçelerin faydalandığı hizmetten Çivril faydalanamıyor. Bu ayrımcılıktır” dedi.

Doğalgaz çalışmaları nedeniyle kazılan yolların yapılmamasından dolayı Çivrillilerin cezalandırıldığını iddia eden Eren “Denizli’de ne varsa Çivril’de olacak diye söz verenler Çivril’e ayrımcılık yapıyorlar. Aylarıdır kazık haldeki yollar insanları canından bezdirdi. Tüm ilçelerde büyükşehir’in üstlendiği tamir bakım işi neden Çivril’de uygulanmıyor” dedi.

İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Koray Eren Nisan ayı Büyükşehir meclis toplantısında Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde doğalgaz çalışmalarında kazılan yolların Büyükşehir belediyesi tarafından yapılması maddesine tepki gösterdi. Gündemin 41. Maddesi olarak meclise gelen Saruhan ve Güzelköy mahallelerine doğalgaz hattı döşenmesi halinde Büyükşehir Belediyesinin kazılan ve bozulan yolları yapma konusunda gaz dağıtım şirketi ile koordineli çalışması ve işbirliği yapması konusunun Çivril’de uygulanmadığını belirten Eren “ Çivril’de bir yıl önce başlayan ve tamamlanan kazı çalışmalarının ardından yollar kazıldığı gibi bırakıldı. Ne şirket ne dağıtım şirketi ne Çivril Belediyesi ne de Büyükşehir belediyesi yollar ile ilgili bir çalışma yapmadı. Bir yıldır yollar köstebek yuvası gibi. Şehir içinde ne araçla ne de yaya bir yerden bir yere ulaşmak mümkün değil. Bugün yapılan Nisan ayı meclis toplantısında Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde yapılacak doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının ardından yolların kapatılması işini Büyükşehir belediyesinin yapması hedefleniyor. Madem böyle bir hizmetimiz var neden Çivril’de bir yıldır yollar bu halde. Neden ayrımcılık yapılıyor. Osman Zolan’ın Çivril’e karşı bir husumeti, kırgınlığı, kızgınlığı mı var? Siyaset hizmet içindir ve hizmette küskünlük dargınlık olmaz. 60 BİN Çivrilli neden bu muameleye layık görüldü anlamak zor” diyerek yapılan ayrımcılığa tepki gösterdi.

ÇİVRİL NEDEN İHMAL EDİLİYOR

ZAMANINDA UYARMIŞTIM

Çivril doğalgaz dağıtım planına alındığı zaman yapılan Belediye meclis toplantısında doğalgaz çalışmalarında bozulacak yolların Çivril Belediyesi tarafından yapılacağının taahhüdü verildiğini hatırlatan Eren, “İlçemizin doğalgaz dağıtım bölgesine dahil edilmesi ile birlikte Doğalgaz dağıtım şirketine yolların ve kaldırımların yapılması konusunda Çivril belediye meclisi tarafından taahhüt verildi.

O dönem uyarmıştım Tavas, Acıpayam, Serinhisar, Sarayköy ve Honaz ilçelerinin doğalgaz dağıtım bölgesine dahil edilmesi ile birlikte bu ilçelerde doğalgaz kazıları ile bozulan yol ve kaldırımların yapılması taahhüdünü Denizli Büyükşehir Belediyesi verdi. Çivril neden dahil edilmiyor diye sormuştuk. Amacımız belediyemizi hatırı sayılır bir maddi külfetten kurtarmaktı. Ama olmadı.

Büyükşehir Belediyesinden kazılarda bozulan yolların yapılması için garanti alınamadı. Çivril olarak ya isteyemedik ya istedik karşılık alamadık.

Sonuç olarak doğalagazdan bozulan yolları yapmak için 15 milyon TL borçanma yetkisi oy çokluğu ile Çivril belediye meclisinde onaylandı. Yani Çivril Belediyesi Denizli Büyükşehir Belediyesinden diğer ilçeler gibi hakkını alabilmiş olsaydı 15 MilyonTL gibi büyük bir miktar borçlanmayacaktı.

Nisan 2022 Denizli Büyükşehir Meclisinde Merkezefendi İlçesi Saruhan Mahallesi ve Pamukkale İlçesi Güzelköy Mahallelerinin doğal gaz dağıtım bölgesine dahil edilmesi ile doğalgaz dağıtım şirketine Büyükşehir Belediyemiz bozulan yol ve kaldırımları yapma taahhüdü verdi. Merkezefendi Belediyesi Millet ittifakının, Pamukkale Belediyesi ise Cumhur ittifakın kazandığı bir belediye.

Çivril Belediyesi de Cumhur ittifakının kazandığı bir belediye ama Denizli Büyükşehirde Millet ittifakının kazandığı belediyeler kadar ağırlığı yok. Partisiz, sahipsiz bağımsızdan kazanılmış bir belediye gibiyiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi