Doğalgaz kullanımı artmasına rağmen kışın vazgeçilmezi çıra pazarda tezgâhlarda boy gösterdi.

Soba ve kaloriferlerin vazgeçilmezi çıra Çivril pazarında tezgahlarda satılmaya başlandı. Çivril pazarında satılan çıra daha çok Uşak ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar tarafından getiriliyor.

Havaların soğumasıyla kış meyveleri ile renklenen pazar tezgahlarında çam çırası da yerini aldı. Pazarın birçok noktasında satılan çıra özellikle soba ve kalorifer kullananların vazgeçilmezi durumunda. Tutuşturucu özelliği ile evlerde soba yakmayı kolaylaştıran çıranın halen çok tercih edilen ve aranılan bir ürün olduğunu belirten çıra satıcısı Yahya Kantaş “yıllardır Çivril’de tezgah açıyoruz ve çıra satıyoruz. Çıranın müşterisi bellidir. Her hafta getirdiğimiz çıra biter. Biz genelde marangozlardan çıkan budaklardaki çıraları satıyoruz. Önceden ormandan getirilir satılırdı ama şimdi yasak. O yüzden marangozlardan aldığımız parçalardan çıkarttığımız çıraları tezgaha koyuyoruz” dedi.

Çıranın her mevsim satıldığını ancak kışın daha çok müşterisi olduğunu belirten Kantaş “yazın da alan oluyor mangalda kullananlar var. Çıra ateş tutuşturmak için en ideal en doğal ürün. Yazın satsa da kışın daha çok tercih ediliyor. Tezgahın yanında parçalayıp bağ yapıyoruz isteyen bağ bağ isteyene kilo ile nasıl isterse veriyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi