“KAMU ZARARINA SONUÇLANDI”

Gündemin beşinci maddesine söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Çivril Belediye meclis üyesi Tunay Yazıcı, zamanında Lukoille anlaşma yapılmasına karşı çıktıklarını ve dinlenmediklerini ifade ederek; “Neredeyse 20 ay geçti. Bu süre önümüzdeki çalışma süremizin üçte biri. Ne kadar hızlı geçti değil mi? Şu an konuştuğumuzu beş yıl önce hararetle tartışmıştık. O günlerde karşı çıktığımız maceracı bir dönüşüm görüyorsunuz nasıl kamu zararıyla sonuçlandı. Keşke haklı çıkmasaydık. Ödenecek tazminat bizlerin parası. Çivril’in parası. O gün anlaşmaya evet diyenler CHP meclis üyelerini dinlemediler. CHP meclis üyesi arkadaşlarımla beraber Petrol Ofisini bırakmayın, güvenilir, ciromuz bayağı yüksek halkımız memnun diye adeta mecliste haykırdık. “ dedi.

“SAYISAL ÇOĞUNLUKLA İSTEDİKLERİ KARARI ALIYORLAR”

O günkü belediyeyi yönetenlerin bugünleri düşünmediğine vurgu yapan Yazıcı; “Zamanında Lukoille anlaşma yapılmasın diye basına demeçler verdik. Ama maalesef o günkü AK Parti ilçe başkanının benzin istasyonları Lukoil olduğu için belediye başkanı ile beraber yapmak için uğraştılar. Sonunda Lukoil yapmayı başardılar. O günkü AK Parti belediyesini yönetenler bugünleri düşünmeyerek Lukoille adeta Çivril’i ipotek altına alınmasında büyük katkı sunmuşlardır. Sayısal çoğunluktaydılar ve istedikleri kararı alıyorlardı. Ne yazık ki bugünde değişen fazla bir şey yok.”şeklinde konuştu.

“NASILSA KAMUSAL ZARAR BİR ŞEKİLDE ÖDENİYOR”

Sayısal çoğunluğun kararı ile hareket edildiğini ve muhalefetin dinlenmediğini öne süren Yazıcı şunları kaydetti: “Muhalefet olarak biz hangi uyarıyı yapsak sesimizi duyurabilmek için her türlü demokratik hakkımızı kullansak karşımızdaki sayısal çoğunluk sorumluluk duymadan istediğiniz kararı alıyorsunuz. Eh nasılsa kamusal zarar bir şekilde ödeniyor. Değerli meclis üyeleri bu dönemde yine meclis konuşmalarımda ısrarla çiftçilerimize akaryakıtta özel indirimler uygulayarak hem çiftçilerimize ekonomik katkı sunmak hem de kotamızı dolduralım dedim. Ama siz meclis üyeleri olarak dikkate bile almadınız. Bizler belediye hizmetlerinin daha kaliteli olarak halka sunumu için ekonomik açıdan güçlü bir belediyecilik anlayışı sunuyoruz. İnanıyoruz ki özel sektöre satılan veya kiralanan her türlü kamusal değer giderek küçülen ve hizmet kalitesini azaltan bir etki yaratıyor. Oysa bu tesisler belediyemizce işletilse gerek istihdama katkı gerek halka ucuz hizmet, gerekse karlılığın belediye bütçesine aktarımıyla bizi daha güçlü kılacaktır.“

Editör: Haber Merkezi