İlçe Başkanlığı için uzun zamandır adı geçen ve gayri resmi olarak ilçe başkanı adaylığını açıklamış olan Aysun Yazıcı parti binasında düzenlediği basın açıklaması ile resmen aday olduğunu duyurdu.

  • CHP İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Önce kendisini kısaca tanıtan Yazıcı; “Cumhuriyetin verdiği fırsat ve olanaklarla İğdir Köyü’nden çıkarak; ilkokul üçüncü sınıfa kadar okuyan bir baba ve hiç okul yüzü görmemiş, okuma yazma bilmeyen bir ananın altı çocuğundan biri olarak devlet parasız yatılı okulunda okudum. İdealist bir cumhuriyet öğretmeni olarak mezun oldum. Atatürk’ün verdiği “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme”görevinin bilinciyle 28 yıl 8 ay öğretmen olarak görev yaptım. Görevde olduğum sürece de sendikal mücadeleyi hiç bırakmadım. Henüz devlet memuru iken ve Atatürk düşmanlığının tavan yaptığı günlerde Atatürkçü Düşünce Derneği Kadın Kollarında aktif görev yaptım.” dedi.

Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda “Cumhuriyet Halk Partisi ve üyeleri için siyasal yaşamda görev almak, onurlu bir toplum hizmetidir.” diyen Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu bilinçle, emekli olduktan sonra partime üye olupaktif çalışmaya katıldım. Cumhuriyet kazanımlarımızın karşı devrimcilerin elinde heder olmaması için; parti çatısı altında daha verimli, daha yürekli çalışmak için; kendi özgür irademle, partimin dışındaki hiç kimseden icazet almadan, sponsor aramadan bu onurlu mücadelede yer almayı görev bildim.”

Bugüne kadar partimize emek veren, katkı sağlayan herkese gönülden borçluyuz. Bu bayrak yarışında, onların bıraktığı bayrağı daha ileriye taşımaya, bu yolda sizinle birlikte yürümeye talibim diyerek adaylığını açıklayan Yazıcı sözlerini YÜRÜMEK adlı şiirle tamamladı.

Editör: Haber Merkezi