Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, aylık enflasyonun düşmeye başladıklarını yıllık enflasyonu da yılın ikinci yarısından itibaren düşeceğini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirdikleri görüşmelere devam ediyor.

Emekliye tek şartla 18 bin lira: Başvuranlar hemen ödeme alacak Emekliye tek şartla 18 bin lira: Başvuranlar hemen ödeme alacak

“Güçlü Ve Güvenilir”

Bakan Şimşek Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantılarına katılmak için gittiği Washington'da, Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'na konuşmacı olarak katıldı. Türkiye'nin ekonomi politikalarının önceliklerini anlatan Şimşek, Orta Vadeli Plan'ın “güçlü ve güvenilir” bir çerçeveye sahip olduğunu söyledi.

“Nihai Hedef Sürdürülebilir Yüksek Büyüme”

Bakan Şimşek, “Program, fiyat istikrarını ve kamu maliyesi disiplinini yeniden sağlamayı aynı zamanda cari açığın azaltılması gibi diğer bazı makroekonomik zorlukları da ele almayı amaçlıyor. Nihai hedef sürdürülebilir yüksek büyüme oranı ve herkes için refah sağlamak. Maliye politikasıyla merkez bankasının enflasyonla mücadele çabalarını desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye'de geçen yıl meydana gelen depremlerin bütçede büyük bir açığa neden olduğununan bahseden Şimşek, açığın azaltılmasına yönelik önemli tedbirler aldıklarını kaydetti.

“Kapsamlı Yapısal Reformları Uygulamaya Koyacağız”

Türkiye'nin ana ticaret ortaklarının büyüme beklentilerindeki iyileşmenin dış talebi destekleyeceğini belirten Şimşek, “Cari açık program hedeflerimizin ötesinde daralıyor. Enflasyonun düşürülmesi öncelikli hedefimiz. Bunun işaretlerini zaten aydan aya görüyoruz, ancak yıllık bazdaki eğilimi yılın ikinci yarısında göreceğiz. 2026 yılına kadar enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini görmek istiyoruz ve o zamana kadar oldukça kapsamlı yapısal reformları uygulamaya koyacağız” dedi.

Editör: Durmuş Özke