Çivril Ülkü Ocakları Asenaları 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla sokak hayvanlarını besleyerek dikkat çekti.

Çivril’de ilk defa oluşturulan Ülkü Ocakları Asena Birim başkanlığına getirilen Ayşenur Karaman hemen çalışmalara başladı.

ASENALARDAN ANLAMLI BİR ETKİNLİK

Bir haftalık görev süresi içinde Ayşenur Karaman’ın ilk etkinliği sokak hayvanlarına yardım oldu. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Çivril merkezde bulunan park ve yeşil alanlarda kaplarda kedi ve köpeklere mama vererek anlamlı bir davranışta bulundular.

Vatandaşları sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet eden Asena Ayşenur Karaman ; “Bugün hayvanları koruma günü. Biz de ‘sokak hayvanları aç kalmasın’ projemiz ile parklara kedi, köpek ve kuşlar gibi sokak hayvanları için mama bırakıyoruz. Kaba bir can kat diyor ve kapla mama ve su koyarak sokak hayvanlarını aç bırakmamaya çalışıyoruz. Çünkü onlar bizim dilsiz meleklerimiz.” şeklinde konuştu.

Bunun sadece bu güne özel bir çalışma olmadığını ve devamının geleceğini belirten Karaman; “İlerleyen günlerde ilçe merkezinin çeşitli yerlerine kalıcı mama ve su kapları koyacağız. Hayvanseverler ve gönüllü vatandaşlarımız zaman zaman bunu yenileyecekler. Genel Merkezimizin de hayvanlar için hazırlamış olduğu çeşitli projeleri var biz de bu projeleri Çivril de uygulayarak devamlılığını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Genel Merkezin Dede Korkut Hikayelerinin Okunurluğunu artırmak için hazırladığı başka bir projenin de çalışmalarına başladıklarını ifade eden Asena Ayşenur Karaman; “Genel merkezimizin çıkarmış olduğu Dede Korkut Hikaye kitaplarının siparişini verdik. Bunlar geldiğinde ilçemiz bazında bulunan tüm anaokullarına dağıtacağız. Bizler nasıl bu hikayelerle büyüdüysek çocuklarımızın da o şekilde büyümesini istiyoruz.” dedik.

Editör: Haber Merkezi