Çivril Ziraat Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongreye, Çivril CHP İlçe Başkan Vekili Bedri Ataş, Saadet Partisi İl Başkanı ve yönetimi ile partililer katıldı.
Yeniden Saadet Partisi İlçe Başkanı seçilen Zühtü Arslan yaptığı konuşmada kongreye katılan herkese teşekkür etti. 20 Temmuz Barış Harekatı vesilesi ile Arslan dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit’i de andı.
Yolsuzluk ve israfa geçit vermemesi gerektiğini vurgulayan Arslan, “Kaynaklar, vatandaşın huzurunu ve refahını artırmaya yönelik kullanılmalı. İhaleler, kayırmacılık yapılarak yandaşlara dağıtılmamalı. İşçi alımlarında ehliyet aranmalı. Siyasi kimliğe değil o işin ehli olup olmadığına bakılmalı. Kişisel menfaatler değil Çivril’in menfaatleri göz önünde tutulmalı.” ifadelerini kullandı.
İşsizliğin önüne geçilmesi için önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Zühtü Arslan; “İşsizlik günden güne artarak büyüyor. Çivril bir tarım kenti ama tarım ürünlerini işleyecek fabrikalaşma ne yazık ki Çivril’de yok. Organize sanayi kurulmalı ve fabrikalarda Çivril’in ürünleri işlenmeli. Çivril’in ihracatta payı artırılmalı. Şuan çiftçimiz de zor günler yaşıyor. Girdi fiyatlarının yükselmesi ile çiftçi bir çıkmaza sürükleniyor. Çivrilli çiftçi ürününü hak ettiği değerde satamıyor çünkü fiyatı çiftçi değil dışarıdan gelen tüccar belirliyor. Çivril’de bunun önüne geçmek için mutlaka bir hal kurulmalı.” dedi.
Çivril’in menfaatleri doğrultusunda her türlü yardıma hazır olduklarını ifade eden Arslan, “Söz konusu Çivril’in menfaatleri ise bizler Saadet Partisi olarak her türlü yardıma hazırız.” dedi.
Yeniden başkan seçilen Zühtü Arslan’ın yönetimi ise şu isimlerden oluştu;
Halil İbrahim ERİM, Kadir TEKİN, Ahmet ERGUNT, Faik KABAK, Mustafa ALTINDAĞ, Murat SARI, Ömer Osman BAŞ, Mehmet ÇETİNER, Mehmet BAROK ve İbrahim ARSLAN

Editör: Haber Merkezi