Güvenli Okul Güvenli Gelecek projesi kapsamında Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Şükrü YILDIZ sorumlu olduğu Emine Özcan Lisesi’nde okul idaresi ile müşterek düzenlenen seminerde öğrencilerle buluştu.

Öğrencilerin de aktif katılımla dâhil oldukları seminerde; gençlerin bağımlılık yapıcı maddelere ve zararlı alışkanlıklarla buluşturmaya çalışan kötü niyetli kişilere karşı koyma konusunda kararlı bir tutum göstermeleri konusu işlendi.

Polis memuru Yıldız; Arkadaşlık kavramının içini doldurmak adına, herhangi bir zararlı alışkanlığa kapılmış olan arkadaşı görmezden gelmenin, arkadaşının bu hâlini sır olarak saklamanın arkadaşlık kavramına aykırı olduğunu, arkadaşını sevenin onun iyiliği için eğer varsa bu bilgiyi saklamamasını, öğretmen ve aileleriyle paylaşması gerektiğini vurgulayarak öğrencilere anlattı.

Bütün bağımlılık yapıcı maddeler arasında en kolay ulaşılabilinen maddenin sigara olduğunu, sigaradan uzak durmanın kötü alışkanlıklara karşı koymada en kuvvetli faktör olduğunu belirten Yıldız, okul çevrelerinde satış yapan işletmeler üzerinde de sıklıkla denetimlerin yapılacağını ifade etti.

“Gençlerin korunması adına Devletimiz kararlı bir tutum gösteriyor” diyen Yıldız; Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli olarak bu kararın uygulanmasının takipçisi olacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi