Tarihi kentler birliğine üye olunması veya olunmaması konusunun görüşüldüğü ikinci maddeye istinaden söz alan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril Belediye meclis üyesi Fatma Akkoyun, Çivril’in kültür mirasının ve tarihi yapılarının korunup gerçek nesillere taşınmasını istediklerini bunun içinde tarihi kentler birliğine üye olunması konusuna olumlu baktıklarını söyledi.

Çivril Belediyesini temsil edecek ekibin gönüllü ve liyakat sahibi kişilerden olması gerektiğini vurgulayan Akkoyun; “Tarihi kentler birliği amacı ve hedefleri doğrultusunda çalışırsa; yaklaşık 460 belediyenin üye olduğu bu birlikten bizler ne kadar faydalanabiliriz? Tarihi kentler birliğine giriş amacımız, hedeflerimiz iyi belirlenmeli, somut taleplerimiz saptanmalı, gerçekleşmesi için çaba gösterilmelidir.

Eğitim programı adı altında yapılan etkinlikler üyeler için sadece bir tatil, birlik için de maddi bir külfet olmamalıdır. Bu birlikte belediyemizi temsil edecek ekip gönüllü, bu alanda çalışmak için istekli ve liyakat sahibi kişilerden oluşmalıdır.

Tarihi kentler birliğinin çalışmaları, ilçemize olan katkıları, hedeflerimizin gerçekleşme dereceleri bizler ve halkımızla paylaşılıp değerlendirilmelidir. Meclis üyeleri olarak da bizler takipçisi olacağız.

Birliğin faaliyet raporlarına göz attığımızda ‘En son 2018 faaliyet raporu yayınlanmış’, birlik aidatlarının tahsilatının yapılamadığı, yalnızca eğitim toplantılarının gerçekleştirildiği ve ekonomik bir külfet göründüğü izlenimi bizlerde çekince oluşturmaktadır “ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi