Sivas’ın Doğanşar ilçesine bağlı Çatpınar köyünde yaşayan 93 yaşındaki Gülsüm Karamuk, doğuştan zihinsel ve bedensel engeli olan 2 oğlunun tüm bakımını yıllardır kendisi üstleniyor. Biri 60, diğeri ise 53 yaşında olan oğullarının rahatsızlıklarıyla ilgilenen Karamuk, bir yandan da yaşının kendisine getirdiği zorluklarla baş ediyor.  Evlatlarını bırakıp gidenler diğer dünyada cezalarını çekerler diyen Karamuk, “İnsanın evladını bırakabilme gibi bir imkânı seçeneği olamaz. İnsan ciğerini bırakamaz. Evlatlar annelerin bir parçasıdır” diyor.

İzmir’deki Patlama İle İlgili Yeni Gelişme! 2 Kişi Tutuklandı İzmir’deki Patlama İle İlgili Yeni Gelişme! 2 Kişi Tutuklandı

93 Yasindaki Gulsum Karamuk 60 Yildir Bikmadan Ogullarina Bakiyor

“60 Yıl Baktım Halen de Bakmaya Devam Ediyorum”

Engelli oğullarına kendisinin baktığını ama artık yaşlandığı için kendisine gelininin ve kızının da destek olduğunu belirten anne Karamuk, “Çocuklarım anadan doğma böyleler. Diğer oğlum geceleri döndürmeye, yatırıp kaldırmaya yardımcı oluyor. Ben hep yanlarında duruyorum. Artık ben de zorlanıyorum, gözlerim görmüyor. Ellerimden dökülüyor bazı şeyler. Doğdukları günden beri böyleler. O günden bugüne kadar 60 yıl baktım, halen de bakmaya devam ediyorum. Büyüttüm ama büyütürken de çok zorluklar çektim. Hayvanlarımız vardı onlara bakardık. Çift sürerdik hem o işleri yapardım hem çocuklarıma bakardım. Mecbur bırakıp giderdim dağda hayvanlarımı otlatırdım. Yanlarına birer parça ekmek bırakırdım giderdim. Gelene kadar da sürekli düşünürdüm. Bu yaşananların hepsi Allah’tan. Hiçbir şey diyemem, her şeye şükür, hamdolsun” ifadelerinde bulunuyor.