Dünya'da ve Türkiye'de giderek artan bir hastalık olan lenfoma kanseri, yetişkin kanserleri arasında yedinci sıraya yerleşti.  Bir internet gazetesine konuşan Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşen Timurağaoğlu, lenfoma kanserinin teşhis ve tedavi süreci hakkında bilgi verdi. 

Hastanede Sıra Beklemeye Son! Aile Hekiminin Yazabileceği İlaç Listesi Güncellendi Hastanede Sıra Beklemeye Son! Aile Hekiminin Yazabileceği İlaç Listesi Güncellendi

Lenf kanseri (lenfoma) vücudu enfeksiyon ve hastalıklarla karşı savunan lenfositlerin (bir tür beyaz kan hücresi) lenf düğümlerinde anormal şekilde çoğalması ve büyümesi ile ortaya çıkan bir kanser türüdür. 

Belirtileri Nedir?

Lenfoma, halk adıyla lenf kanseri genellikle kendini ağrısız şişliklerle belli eder. Dr. Timurağaoğlu bu şişliklerin, hastalığın şiddetine göre farklı hızlarda büyüyebileceğini açıkladı. Lenfoma'nın diğer belirtileri arasında yüksek ateş, gece terlemesi ve kilo kaybı yer alıyor. 

Tedavilerde Yüzde 95 Başarı Oranı

Prof. Dr. Ayşen Timurağaoğlu, günümüzde lenfoma tedavisinde yüksek başarı oranları elde edildiğini ve bazı türlerde yüzde 95 oranında başarı sağlanabileceğini belirtiyor.

Editör: Atakan Göker