Sezonda, ortalama 250 - 300 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Işıklı Gölü Nilüfer Çiçekleri ile beyaza büründü. 1 Haziranda başlayacak tekne turları öncesinde Çivril Belediyesi, Nilüfer Park ve Beydilli iskelesinde hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye’nin en büyük Nilüfer Çiçeği tarlalarında yeni sezon tekne turları 1 Haziran’da açılıyor. Beydilli ve Seraserli mahallerinde düzenlenen tekne turları öncesi tekne sahipleri sezon öncesi hazırlıklarını sürdürürken Çivril Belediyesi de Beydilli Mahallesi’nde bulunan Nilüfer Park ve iskelede tamirat, tadilat ve bakım işlerine hız verdi. Çalışmaları yerinde denetleyen Çivril Belediye Başkanı Semih Dere ve Başkan Yardımcısı Tansel Ergut çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çivril Nilüfer Sezonuna Hazırlanıyor 2

Tekne Turları 1 Haziran’da Başlıyor

Sezon öncesi devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Semih Dere güzel bir sezon geçirmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, “Ülkemizin en büyük Nilüfer Çiçeği tarlalarında 2024 yılı sezonuna hazırlanıyoruz. Çivril’imizin en önemli turizm değerlerinden biri olan Işıklı Gölü ve Nilüfer Çiçeklerimizin daha çok ziyaretçi tarafından görülmesi, ziyaretlerinde güzel anılar biriktirmeleri için Beydilli Mahallemizdeki Nilüfer Park ve tekne turlarının yapıldığı iskele ve bekleme alanı ile göl kenarında gerekli çalışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 1 Haziran’da başlayacak tekne turları öncesi tüm çalışmaları bitirmiş olacağız. Hem tekneciler, hem Beydilli ve Seraserli sakinlerimiz hem Çivrilli esnafımız hem de ziyaretçilerimiz için güzel bir sezon olması için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çivril Nilüfer Sezonuna Hazırlanıyor

Denizli’de 4 Bin 666 Kişi İşsizlik Ödeneği Başvurusu Yaptı! Bakın Ne Kadarı Alabildi? Denizli’de 4 Bin 666 Kişi İşsizlik Ödeneği Başvurusu Yaptı! Bakın Ne Kadarı Alabildi?

Keşke Nilüfer Değil De Suyumuz Olsaydı

Nilüferin bataklık çiçeği olduğunu belirten Başkan Semih Dere, “Nilüfer göl yüzeyini süsleyen ve görüntüsüyle adeta insanı büyüleyen çok güzel bir çiçek. Fakat bu güzelliğinin altında yatan korkunç gerçek ise bataklık çiçeği olması. Bizim de Işıklı Gölümüz ne yazık ki su tutumuyla çok sığ ve tabanı da bataklık. Tüm dünyanın susuzlukla mücadele ettiği bu dönemde Işıklı Gölümüzde çiçeğimiz değil de daha çok suyumuz olabilseydi. Işıklı Gölü’nün su tutumunun artırılmasına yönelik çalışmalar yapılıncaya kadar krizi avantaja çevirerek Nilüfer Çiçeklerinin güzelliği ile göl turizmini öne çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

Haziran Ağustos döneninde iki ay sürecek Nilüfer sezonunda Çivril’e 300 bin turist gelmesi bekleniyor.

Editör: Durmuş Özke