Özel Haber: Kardelen Başol - A. Atakan Göker - Durmuş Özke

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü çerçevesinde özel açıklamalarda bulunan Av. Hakan İlhan Kadına şiddet olaylarında son dönemde Denizli'nin ön plana çıkan iller arasında yer aldığını ifade ederek, “En korunaklı, en huzurlu, en mutlu, en ait olmamız gereken yer deyince akıllara ilk evimiz gelir. Peki, nasıl oluyor da son 21 günde 18 kadın evlerinin içinde öldürülüyor? Kadınların açıkça ve alenen erkek şiddetine maruz kaldığı halde devlet imkanları bazı durumlarda yetersiz kalıyor. Şiddet gören veya şiddet görme tehdidi altında olan birçok kadının ilgili kurumlara yapmış olduğu başvurular çoğunlukla ciddiye alınmıyor. Biz, herhangi bir karakolun aile içi şiddet bürolarında ‘aile içi mesele, hallolur, sen de fazla abartıyorsun’ şeklindeki beyanlarla kadınların ihbar ve şikâyet isteklerinin kırıldığını biliyoruz.
6284 sayılı kanun gereğince fail aleyhinde verilmiş olan koruma tedbirlerinin etkili bir şekilde uygulanmadığını; erkeklerin uzaklaştırma kararlarının son günlerini bekleyerek kadınları katlettiğini hatta ve hatta uzaklaştırma kararı olmasına rağmen kadınların evlerine kadar girerek kadınları katlettiklerinin farkındayız.
Kadın şiddet ile mücadelede teknolojik yenilikler kullanılmalı hatta bu konuda başvuru yapan kadınlar için teknolojik takip de oluşturulmalı ” açıklamalarında bulundu.

Evdeki Katil!