Son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle, vatandaşlar alışveriş alışkanlıklarını değiştirdi. Vatandaşlar her geçen gün daha az alışveriş yapıyor. Piyasaya son günler sahte ve zararlı süt ürünleri çıktı. Denizli Çarşamba Pazarı’nda peynirci olan Mahmut Orhan vatandaşları sahte ürünlere karşı uyardı.

“ Ucuzdur Vardır İlleti, Pahalıdır Vardır Hikmeti” 2

“300 Gram Kaymağı Çıkıyor”

Neredeyse her fiyata ürün bulunduğunu söyleyen peynirci Mahmut Orhan, “Peynir fiyatları 140 liradan başlayıp, 240 liraya çıkıyor. Bizde yoğurt fiyatları 90 lira ile 100 lira arasında değişiklik gösteriyor. Şuanda 1 litre inek sütü 25 liraya satılıyor. Bir diğer süt çeşidi ise Jersey süt, bu ırk farklı olduğu için yağ oranı yüksek bir süttür. Bu sütün şişesi 155 liraya satılıyor. Jersey sütün litresi 51 TL’ye denk gelirken, 300 gram kaymağı çıkıyor” dedi.

Denizli’de Tarihe Açılan Bir Kapı! Ekrem Kaftan Kütüphanesi Denizli’de Tarihe Açılan Bir Kapı! Ekrem Kaftan Kütüphanesi

“ Ucuzdur Vardır İlleti, Pahalıdır Vardır Hikmeti” 3

“Yenmeden Yaşanmaz”

Artık müşterinin daha az alışveriş yaptığını belirten Orhan, “Vatandaş normalde 1 kilo alıyorsa, artık yarım kilo alıyor, yada yarım kilo alıyorsa 250 gram alıyor. Biz gıda sektöründeyiz, az olsa da çok olsa da herkes bir şekilde alıyor. Yenmeden yaşanmaz” şeklinde konuştu.

“ Ucuzdur Vardır İlleti, Pahalıdır Vardır Hikmeti”

“Sahte Ürünümüz Yok, Ancak Piyasada Satanlar Var”

Piyasada sahte ürünlerde bulunduğunu ve tüketicinin bu konuda dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Orhan, “Zeytinin en ucuzu 120 lira, fiyatlar 350 liraya kadar çıkıyor. Biz doğal, katkısız ürün satıyoruz. Sahte ürünümüz yok, ancak piyasada satanlar var. Sahte ürün satmanın cezası da var, ama bile bile satıyorlar. Ne demiş atalarımız, ‘Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti’. 70 liraya, 80 liraya yoğurt satıyorlar, halkın sağlığı ile oynamaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

“ Ucuzdur Vardır İlleti, Pahalıdır Vardır Hikmeti” 4

Editör: Durmuş Özke