Avrupa Bilek Güreşi şampiyonasında derece yapan ve madalya kazanan sporcular ödüllendirildi.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural Bilek Güreşi takımını ağırladı. Avrupa şampiyonası turnuvasına katılan ve madalya alan gençleri kutlayan başkan Vural sporcuları tebrik etti.

Moldova’nın başkenti Kişinev’de düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasından dönen Çivril Belediye spor Bilek Güreş Takımı için karşılama töreni düzenlendi. Otobüsle Cumhuriyet Meydanına gelen sporcu ve çalıştırıcılar davul zurna ile karşılandı. Belediye binası önüne yürüyen gençler burada başkan Niyazi Vural, Kulüp Başkanı Yasin Göktaş, Milli Eğitim Müdürü, Halk Eğitim Müdürü, Muhtarlar ve belediye meclis üyeleri ile belediye personeli tarafından karşılandı.

Sporcuları karşılayan başkan Vural gençlere ve Çivril Belediyesi Bilek Güreşi Antrenörü Çetin Oğuz’a çiçek takdim ederek tebrik etti. Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Niyazi Vural Çivril’de spor merkezlerinin artmasıyla başarının da arttığına dikkat çekerek “son dört yılda Çivril, minder güreşi, futbol, Bilek Güreşi, Voleybol ve spor salonlarında sıçrama kaydetti. Futbol kulüplerimiz Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de Denizli ve Çivril’i başarı ile temsil ederken Belediye Voleybol takımımız 3’üncü ligde mücadele ediyor. Bunun yanında okul sporları ve minder güreşi ile bilek güreşinde de gençlerimiz ulusal ve uluslararası turnuvalarda aldıkları altın ve gümüş madalyalar ile Çivril’imizi gururlandırdılar. Hepsini kutluyor başarılarının devamını temenni ediyorum. Madalyalarınız artsın, çoğalsın inşallah. Çivril Belediyesi olarak 2020 – 2023 arasından ilçemize 10 adet Halı saha kazandırdık. Kıralan mahallemizde FİFA standartlarında bir futbol sahası yaptık, aynı sahadan şimdi Gürpınar mahallemizde yapılıyor. Bunun yanında ilçe merkezinde yeni bir spor salonu yapımına başlıyoruz. İlçeye yeni spor tesisleri kazandırdıkça Avrupa’da altın madalya alan Dünya şampiyonu olan Çivrilli genç sayısı artacaktır ” dedi.

Konuşmaların ardından sporcuları ve ailelerini makamında ağırlayan Başkan Niyazi Vural gençlere plaket vererek altın ve spor malzemeleri ile ödüllendirdi.

Çivril’i ve Türkiye’yi gururlandıran gençlerin isimleri

Altın madalya kazanan

Rafet Korhan, Yusuf Nalçacı, Petek Çavdar ve

Hasan Deniz ile gümüş madalya kazanan Osman Orhanlar, Efekan Karaman ve Ela Karaışık, şampiyonada dördüncü olan Durhan Sarıdaş

Şampiyonlara davullu zurnalı karşılama
Editör: Haber Merkezi