Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ömer Köseoğlu Türkiye Muharip Gazileri Derneği’ni ziyaret etti.
18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesi ile ziyaret ettiği dernekte Ömer Köseoğlu’nu, Çivril Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Genç ve gaziler karşıladı.
Yaptığı ziyarette gazilerin talep ve önerileri dinleyen Köseoğlu; Çivril Belediye Başkan adayı olarak gazilere ve şehit ailelerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Belediyelerin belediyecilik anlayışında derneklere yardımcı olması gerekiyor, bu bir Sosyal dayanışmadır. Buralara yerel yönetimlerin sahip çıkması gerekir. Çünkü bu kurumların manevi gücü bizi ayakta tutuyor, bunlara önem vermekte mutlaka gerekiyor. Bunları dışlamamak ve bunlara saygın olma değerini mutlaka vermek gerekiyor. Verilmediği zaman da toplum içindeki dayanışmada sekteye uğruyor. Özellikle günümüzde toplum içinde bir ayrışma bir ayrılık algısı yaratılıyor. Bu toplum için çok tehlikeli. Seçimlerde üç beş oy uğruna yada koltuk uğruna siyasiler, sorumluluk sahibi insanlar yanlış algılar yaratıyorlar. Algılarla bu ayrılık ortaya çıkıyor ve ortalığı perçinliyorlar. Ben bunu hiç tasvip etmiyorum. Bunun örneklerini de yaşıyorum. Mesela bir kahveye giriyorum herkesle tokalaşıyorum biri kalkıyor ben elini sıkmam diyor. Ben seni tanımam sen beni tanımazsın niye? diye soruyorsun. Nihayetinde ben buranın bir belediye başkan adayıyım. Ben o partinin elini sıkmam diyor. Niye diyorsun; siz teröristlerle arka çıkıyorsunuz diyor. Yani nedir bu algı? Bu algıyı kim yaratıyor? Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bu ülkede vergi vermiyor muyuz? Askerlik yapmıyor muyuz? Yarın iyi günde kötü günde hep beraber olmuyor muyuz? İnsanların arasında bu kadar ayrımcılık yaratmak olmaz. Bu kadar ucuz suçlamalarla bu algı yaratıldığı zaman hiç iyi olmuyor. Hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. Yani diyeceğim bu kamu kuruluşlarının böyle manevi değeri yüksek olan sizin gibi derneklere destek vermesi bir lütuf değil bir görevdir.

KÖSEOĞLU GAZİLERLE BİRLİKTE

ESKİ BAYRAMLAR KALMADI
Gaziler adına konuşan Dernek Başkanı Hasan Genç, bayramlarda giyinip konu mankenliği yapmak değil bu manevi ruhu çocuklara, gençlere aşılamayı amaçladıklarını ifade etti.
18 Mart Zaferi’nin yıldönümü vesilesi ile Çivril meydanında düzenlenen törenin ne kadar sembolik olduğunu ifade eden Köseoğlu; “Bir kaç okuldan bir kaç öğrenci geliyor, Çivril protokolünden 20-30 kişi geliyor sembolik bir bayram kutlaması yapılıyor. Bizim zamanımızda bu böyle de değildi. Bütün okullar katılırdı. Öğrencileri katılınca velileri de katılırdı ve bir coşku içerisinde kutlanırdı ve iliklerimize kadar hissederdik. Beraberlik duygusu içinde gerçekten bir bayram olurdu. Saygı duruşunun, istiklal marşının bir anlamı olurdu.
İŞ SAHALARI AÇILMALI
Yapılan sohbette iş alanlarının açılması gerekliliğine de değinen Köseoğlu, Çivril’de istihdam yaratacak fabrikaların yapılması gerektiğini vurguladı.
Belediye başkanı olduğunda mevcut personelle çalışacaklarının altını çizen Köseoğlu; “Birlik ve beraberlik içinde olacağız. Birbirimiz ayrıştırmayacağız. Birbirimizi ucuz suçlamalarla siyasi koltuk seçim uğruna birbirimizi dışlamayacağız. Ben yarın bir siyasi partiden seçime gireceğim. Diyelim ki Belediye başkanı oldum. Kendi partimin mensuplarının mı belediye başkanı olacağım? Çivril’in belediye başkanı olacağım. Belediyede kimin ne siyasi görüşü olursa olsun kimin kanuna uygun, mevzuata uygun işi varsa bunu yapmak boynumuzun borcu. Orda çalışan ekmek yiyen bir sürü insanlar var siyasi görüşü şu ya da bu. Biz geldik hadi siz çıkın biz kendi adamımızı mı koyacağız diyeceğiz vicdanen bunu diyebilir miyiz? Geçmişte bu böyle olmuş hiç önemli değil ama bizde bu olmayacak. Gelmişken hepinizin huzurunda bu mesajı söyleyeyim. Ülke hepimizin. Ülkenin içinde hepimiz birlikte yaşıyoruz. Ülkenin geleceği mutlu olması, kazançlı olması herkesin iyi yaşam koşullarına sahip olması temel hedefimiz. Bizim anladığımız milliyetçilik anlayışı da bu zaten. Eğer seçilirsek imkânlar doğrultusunda isteklerinizi yapmak bizim boynumuzun borcu.
Aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz bize en büyük emanettir. Şanlı bayrağımızın altında huzur içerisinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Belediye başkan adayı olarak şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi. H:Serap Özdemir

Editör: Haber Merkezi