Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte belediye başkan adayları, Denizli için hazırladıkları projelerini tanıtmaya devam ediyor. Denizli’nin sorunlarına yönelik ürettiği projeleri sırasıyla duyuran İyi Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, Denizli’nin otopark sorunu için hazırladığı projesini anlattı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Öztürk, “Hepimizin bildiği gibi Denizli’mizde trafik sorunu her geçen gün artmaktadır. Bunun en büyük sebebi ise çarpık kentleşme ve nüfus artışıdır. Her gün trafiğe çok sayıda yeni araç çıkmakta ve buna bağlı olarak mevcut yollarımızın kapasitesi bu yoğunluğu karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Tüm bu olumsuzlukların sonucunda da maalesef ki tıkanan yolları, oluşan uzun kuyrukları, kazaları, sinirli şoförleri ve yaşanan kavgaları sıkça görmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Iyi Parti Denizli Adayi Ozturkten Trafik Cozum Plani1

Ulaşım Ana Planı Hazırlanacak

Denizli’deki trafik sorununun Denizlililer için bir çile hale geldiğini belirten Öztürk, trafik ve otopark sorununu çözmek için kent dinamiklerini de dikkate alarak, konunun uzmanları ile birlikte bir “Ulaşım Ana Planı” hazırlayacaklarını, yeni yollar, alt ve üstgeçitler, otoparklar yapacaklarını söyledi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’dan 1 Mayıs Mesajı Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’dan 1 Mayıs Mesajı

Teknolojik Çözüm Yolları Üretilecek

Otopark sorunu için alternatif yollara başvuracaklarını söyleyen Öztürk, kent içi otopark sorununu çözmek için teknolojik temelli çözüm yolları üreteceklerini, bisiklet ve benzeri araçların daha güvenli şartlarda kullanılmasını sağlamak için de bir “Yeşil Ulaşım Ana Planı” hazırlayacaklarını, elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının yaygınlaşmasını destekleyeceklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi