Portakal Suyu1

10- Portakal Suyu
Portakal suyu meyve suyu denildiğinde ilk akla gelen içeceklerin başında gelir. Kahvaltıda, öğle arası, akşam fark etmeksizin sürekli tüketilen bu içecek konsantre olarak da bulunurken birçok insan üzerinden taze sıkılmış olarak tercih edilir. 

Kola

9- Kola 
Dünyada en çok içilen gazlı içeceklerden birisidir. Sağlık kuruluşları her ne kadar zararlı olduğunu belirtse de tüketimi hiç düşmemektedir. Dünyada bir gün içinde 1.9 milyar porsiyon kola satılmaktadır ve bu sadece bir markanın verilerinden oluşmaktadır.

Sut

8- Süt 
İçerdiği mineral, vitamin, protein, iyot, kalsiyum ile çocukların sağlıklı büyümesine ve gelişmesine katkı veren bir içecektir. Dünyada ortalama 20.2 galon süt içilmektedir.

Sarap7-Şarap
Şarap veya mey, fermente meyvelerden yapılan alkollü bir içecektir. Maya, meyvelerdeki şekeri tüketir ve onu etanol ve karbondioksite dönüştürerek ısı açığa çıkarır. Şarap erik, kiraz, nar, yaban mersini ve frenk üzümü gibi çeşitli meyvelerden yapılabilse de çoğunlukla üzümden yapılır ve "şarap" terimi genellikle bir niteleyici olmadan kullanıldığında üzüm şarabını ifade eder. Şarap, çoğunlukla %9 ila %15 arası alkol ihtiva etmektedir. Başka meyvelerden de üretilebilen şaraplar o meyvenin adı ile anılmaktadır. Türkiye'de şarap tüketim oranı yıllık kişi başına 0,90 litredir.

Votka6-Votka 
Arpa, çavdar, mısır gibi tahıl tanelerinin özel yöntemlerle damıtılmasıyla üretilen alkolün kaynak suyuyla yüzde 40 alkol derecesine değin sulandırılmasıyla yapılan bir içkidir. Votka tüketimi Doğu Avrupa'da oldukça fazla tüketilirken ülkemizde o kadar çok tercih edilmemektir.

Çivril’de Esnaf Zulme Sessiz Kalmadı! Çivril’de Esnaf Zulme Sessiz Kalmadı!

Enerji

5- Enerji İçeceği
Enerji içeceği çeşitli meyve özlerinden gazlı ve gazsız olarak üretilebilen bir içecektir. İçinde kafein gibi uyarıcılar bulunduğundan çokca tercih edilmektedir.

Bira

4-Bira
Dünyada en çok tüketilen fermente alkollü içecektir. Tarihi 10 bin yıl öncesine kadar eski olan bira serinletici bir içecek olarak tercih edilmektedir. Genel olarak malt arpadan yapılsa da buğday,pirinç ve mısırdan da yapılır.

Kahve3-Kahve 
Kahve her sohbetin arasına sıkıştırılan en önemli içeceklerden biridir. Genel olarak sıcak içilse de gelişen teknoloji ile birlikte marketlerde soğuk kahve kültürü de oluşmuştur. Günümüzde nereye kafamızı çevirsek bir kahve dükkanı görmek mümkündür.

Cay2- Çay
Türkiye çay tüketiminde dünyada birinci sırada yer almaktadır. Ziyarete gelen her misafiri çaysız bırakmayan misafirperver halkımız bu  sıralamada ilk sıradan düşmesi olanaksız  gibi görülüyor. 

Su

1- Su
Elbette listenin en başında su olmalıydı. Yaşayabilmemizin en önemli kaynağı olan bu içeçeğe çok şey  borçluyuz. Başka bir gezegen keşfedildiğinde belki ilk bakılan şey olan bu içecek yaşamımızın temelini oluşturmaktadır. Bu kadar çok önemli olmasına rağmen sürekli su içmeyi unutanlardansanız bu cümle bir hatırlatma cümlesidir. Su için!


 

Editör: Tolga Çetin