Türkiye'de yıllık ortalama 11 milyon telefon satılıyor. Son yıllarda dolar ve euro kurunun artışı ile akıllı telefon fiyatlarında ciddi bir yükseliş yaşandığı kaydedildi. Bir diğer yandan cep telefonu alışverişlerinde taksidin sınırlandırılması ile vatandaşların ikinci el pazarına yönelmesine sebep oldu. Son bir yıl içinde yaklaşık 5 milyon telefonun el değiştirdiği Türkiye’de, ikinci el pazarında yaşanan bu hareketlilik, tüketiciler açısından bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Yenilenmiş elektronik cihaz pazarında faaliyet gösteren sektör temsilcileri, güvenli bir şekilde ikinci el telefon alışverişi yapmak isteyenlere uyarılarda bulundu.

İkinci El Telefon Alacaklar Dikkat! Güvenilir Alışveriş Önemli!

Bilgi Ve Veri Güvenliğine Dikkat

Tüketicilerin eski telefonlarını satarken dikkat etmeleri gereken konuların başında özel bilgi ve verilerinin güvenliği geliyor. Telefonların satışının yapılmadan önce öncelikle verilerin yedeklenmesi, kullanıcı hesaplarından çıkılması, SIM ve SD kartların çıkartılarak cihazların fabrika ayarlarına döndürülmesi gerekiyor. Ancak, bundan daha da önemlisi eski cihazların satışının güvenilir ve yasalarca düzenlemeye tâbi kurumlara yapılması. Bunun yanı sıra, kullanılmış telefon alacakların da başkalarına ait e-posta ve uygulamaların ve kötü niyetli yazılımların olmadığı, bir suça karışmamış güvenli bir telefon tercih etmeleri büyük önem arz ediyor.

İkinci El Telefon Alacaklar Dikkat! Güvenilir Alışveriş Önemli!

Sektör temsilcileri, ikinci el cep telefonu alışverişi yapan kullanıcıların tüm bu risklerden korunmasının en etkili ve güvenli yolunun, yenilenmiş telefon almak ve ikinci el telefon alışverişlerini lisanslı yenileme merkezlerinden yapmak olduğunu söyledi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle yenileme lisansı alan kuruluşlar, hem kişisel verilerin korunması, hem de kullanılmış telefonların uzman ekiplerce garantili şekilde teknik bakımdan geçmesi ile tüketicilere güvenli ve kayıtlı bir hizmet sunuyorlar. Söz konusu merkezlerin, yenilenmiş telefon ve diğer elektronik ürünlere 12 ay taksit ve garanti imkanı sunması, tüketiciler için öne çıkan avantajlardan birini oluşturuyor.

Türk Bilim İnsanı Nano-Enerjik Grafen Geliştirdi! Türk Bilim İnsanı Nano-Enerjik Grafen Geliştirdi!
Editör: Haber Merkezi