Denizli OSB Mesleki Eğitim Merkezi (DOSTEM), Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iştiraklerinden biri olarak, nitelikli iş gücü taleplerine cevap veren bir eğitim merkezi olarak öne çıkıyor. Sanayicilerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla çeşitli eğitimler düzenleyen DOSTEM, mesleğini seven, yeteneklerini keşfetmiş ve kalifiyeli işçilerin yetişmesine katkıda bulunuyor.

Litvanya'da Ödül Alan Film, Denizli'de Sinema Severler İle Buluştu Litvanya'da Ödül Alan Film, Denizli'de Sinema Severler İle Buluştu

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından yönetilen DOSTEM, meslek edindirme, geliştirme, yeterlilik, kurumsal ve kişisel başlıklarda geniş bir eğitim yelpazesi sunuluyor. Bu eğitimler, onlarca kişinin kariyerine yeni bir perspektif kazandırmakta ve sanayicilerin nitelikli iş gücü bulma zorluklarına çözüm sağlamaktadır. DOSTEM, sadece bireylerin değil, aynı zamanda kent ekonomisinin gelişimine de dolaylı olarak katkıda bulunuyor.

DOSTEM, bünyesindeki mesleki eğitim atölyeleri ve laboratuvarlar ile birçok farklı alanda kurslara ev sahipliği yaparak hayat boyu öğrenme anlayışını destekliyor. Bu eğitimler, işverenler ve işçiler için istihdam garantisi sunan nitelikli eğitimlerden oluşuyor.

DOSTEM Müdürü Hakkı Öztürker, düzenlenen eğitimlere yoğun katılımın olduğunu vurgulayarak, merkezin kuruluş amacına uygun bir şekilde nitelik kazandırmaya yönelik eğitimlere devam ettiklerini belirtiyor. Ayrıca, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında öğrenci kayıtlarının artacağına dikkat çekiyor ve tüm ilgilenenleri eğitimlere katılmaya davet ediyor.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu ise mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak, DOSTEM'in sunduğu eğitimlerle nitelikli iş gücü ihtiyacına çözüm getirdiklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi