Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 8 Aralık 2023 günü için hazırlanan Cuma hutbesinde kardeşlik mesajları verilirken İslam aleminin birliği ve mazlumun yanında olma bilinci hakkında konuşuldu.

Hutbede, "Üstünlük ne soyda ne ırktadır. Gerçek üstünlük, Allah’a layıkıyla kul olmaktır. Hakiki izzet, İslam ile şeref bulmaktır. Asıl kardeşlik, ümmet bilinciyle hareket etmektir." açıklamalarında bulunuldu.

"Ümmet Olma Bilincimizi Her Daim Diri Tutalım"

Tüm Müslümanların kardeş olduğu söylenen hutbede, "Her türlü ihtilafı ve farklılığı bir kenara bırakarak İslam kardeşliğini esas alalım. İnancımız, ibadetlerimiz, ahlakımız, bütün söz ve davranışlarımızla dinimizi en güzel şekilde temsil edelim. Ümmet olma bilincimizi her daim diri tutalım. İmanımızdan aldığımız gücümüzü, İslam’dan aldığımız izzetimizi, kardeşliğimizden aldığımız kuvvetimizi koruyalım. İşte o zaman ümmet coğrafyamız, zalimlerin zulmünden, hainlerin ihanetinden kurtulacaktır. Garipler sevinecek, yetimlerin yüzü gülecek, çaresizler çare bulacaktır." konularına değinildi.

Denizli Milyon Fest İçin Gün Sayıyor! İşte Gelecek Olan Sanatçılar! Denizli Milyon Fest İçin Gün Sayıyor! İşte Gelecek Olan Sanatçılar!
Editör: Haber Merkezi