Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 15 Aralık 2023 günü için hazırlanan Cuma hutbesinde adalet mesajları verilirken İslam aleminin birliği ve İslam aleminde adaletli olma bilinci hakkında konuşuldu.

Hutbede, "Adalet, toplumu ayakta tutan en temel değerdir. Adalet, vicdanın sesidir; huzurun teminatıdır; güvenin dayanağıdır. Adalet, her hak sahibine hakkını vermektir. Aleyhimize de olsa hakkı üstün tutmaktır. Daima haklının yanında yer almaktır. Adalet, hayatın tüm alanlarına hâkim kılındığı zaman gerçek anlamını bulur. Mümin, her şeyden önce ailesine karşı adaleti gözetmelidir. Anne ve babasına, eşine ve çocuklarına şefkat, merhamet ve nezaketle davranmalıdır. Onlara kötü söz söylememeli, kalplerini kırmamalıdır." denildi.

Diyanetten Adalet Mesajı

Adalet ve kardeşlik mesajları verilen hutbede, "Şu gerçek unutulmamalıdır ki, dün olduğu gibi bugün de yeryüzünde adaleti, İslam’a gönülden bağlı müminler tesis edecektir. Yeter ki bizler, kaybolan adaleti dünyamıza yeniden hâkim kılmak için sorumluluklarımızı yerine getirmeye gayret edelim. Hayatımızın her alanında hakkı gözetelim. Hakikati dile getirmekten geri durmayalım. Kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun zalimin karşısında, mazlumun yanında yer alalım. Geleceğe dair ümitlerimizi diri tutalım. İlahi adaletin mutlaka tecelli edeceğine olan inancımızı asla yitirmeyelim." açıklamalarına yer verildi.

Tavas’ta Hikayeleriyle Toprağa Gömüldüler Bakın Mezar Taşlarında Ne Yazıyor! Tavas’ta Hikayeleriyle Toprağa Gömüldüler Bakın Mezar Taşlarında Ne Yazıyor!
Editör: Haber Merkezi