Geçtiğimiz aylarda Denizlispor'un kötü gidişatının üzerine, yeni bir futbol takımının kurulabileceği üzerine haberler çıkmıştı. Kurulacak olan yeni futbol takımının temeli, Denizlili genç iş adamları tarafından atılacaktı. Bir haber kanalında konuşma yapan Denizlispor'un eski yöneticilerinden ve Denizlili iş insanı olan Yavuz Cinkaya, Denizli'yi spor alanında dünyaya duyurmak için genç iş adamlarıyla toplanmıştı.

Toplanan iş adamlarının hedefleri, Denizli'yi yeniden Türkiye'de temsil edecek, süper ligde oynayacak bir futbol takımı kurmaktı. Yapılan toplantıya Yavuz Cinkaya, Serkan Başbuğ, Uğur Başbaşlıoğlu, Burak Özsaraç, Samet Baştürkmen, Burak Gün, Erkan Tıkıroğlu, Levent Çaputçu, Emre Eryılmaz, Kemal Sarıkaya, Berhan Gökşin, Kemal Sözkesen, Nuri Kabukçu, Alper Şahin, Yaşar Kımıl, Ersin Uyar, Serkan Turan, Onur Akay, Cemal Can Sirkeci, Mustafa Acar, Savaş Tatar, Arel Şahin, Melih Kansız, Mesut Can Özer ve  Zafer Katrancı katılım sağlamıştı.

Takımın Detayları Belli Oldu

Sosyal medyada "denizli_fk" adında açılan ve biyografisinde  "DENİZLİ FUTBOL KULÜBÜ A.Ş RESMİ İNSTAGRAM HESABI" ibaresi bulunan hesapta, kurulacak olan yeni takım hakkında bilgiler paylaşılmaya başlandı. Hesabın resmi olup olmadığı hala bilinmiyor.

Başkan Osman Zolan Tüm Hakları Devretmiş

Paylaşımlarda iddiaya göre seçimlerden sonra As Başkan Osman Zolan'ın kulübü, mali ve idari tüm yönüyle devrettiği bilgisi yer almaktadır. Kulüp açılamasına göre Osman Zolan'ın tüm hakları devretmesi üzerine 2 ay içerisinde genel seçim yapılacağı açıklanmış.

Türk Takımları Karşı Karşıya, Dev Derbi Yarın Türk Takımları Karşı Karşıya, Dev Derbi Yarın

Kulüp Resmi Olarak Ne Zaman Kurulacak?

Takımın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre, Denizli FK tam anlamıyla Haziran'ın 2'nci haftasında kurulacak.

Editör: Atakan Göker