Denizli’de bulunan sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllardır yaptığı çalışmalarla tanınan Ayşegül Odabaşıoğlu Çomak, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına adaylığını açıkladı. Odabaşıoğlu, Liyakati ve etik davranışları benimsemiş bir anlayışla Denizli’nin bir kültür şehri olması yolunda çalışmak arzusunda olduğunu söyledi. 

Denizli’deki Kadın Hakları ve Eğitim Alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilikleri ve başkanlıkları gibi görevler üstlenen Ayşegül Odabaşıoğlu Çomak, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına aday oldu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Denizli Şube Başkanı Halime Yıldız ve Derneğin Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber Belediye Binasına gelen Odabaşıoğlu, adaylık dilekçesini Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Marım’a teslim etti.  

Ayşegül Odabaşıoğlu Çomak Ne Tür Çalışmalar Yaptı?

Sınıf Öğretmeni olan ve şu anda da Honaz İlçesi Honaz Atatürk İlkokulu’ndan Müdür Yardımcısı olarak görev yürüten Odabaşıoğlu, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Denizli Şube’nde 205 panel, 3 sempozyum, 150 tane konferans, 25 konser ve halkoyunları etkinlikleri ile değişik kültür gezileri organize etti. 

Denizli Demokrasi Platformu, Denizli Kadın Platformu gibi platformların kuruluşlarından itibaren değişik görevler ve sözcülük üstlenen Ayşegül Odabaşıoğlu Çomak, ayrıca  Denizli Laiklik Platformunun kuruculuğunu ve sözcülüğünü üstlendi.  

Denizli Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Bir Sanatçı Oldu Denizli Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Bir Sanatçı Oldu

Çağdaş Drama Derneği Drama lideri olan, Meb Kapsayıcı Eğitim Formatörü olan Odabaşıoğlu, engelli çocukların eğitimi konusunda ek eğitimler alarak zihinsel engelliler öğretmenliği formasyonu aldı. Denizli Otizm Derneğinin genel sekreterliğini yaptı. Engelli çocuk Haklarında ECHA ‘da mentorlük görevi aldı.  

23 yıl öğretmenlik,2 yıl okul yöneticiliği yapan Ayşegül Odabaşıoğlu Çomak, başvurusuyla ilgili yaptığı açıklamada, Liyakati ve etik davranışları benimsemiş bir anlayışla Denizli’nin bir kültür şehri olması yolunda çalışmak arzusunda olduğunu ifade etti.  

Denizli'nin Önemli İsimlerinden Destek 

Bugüne kadar yazdığı makaleler ve kitaplardaki yazılarıyla beraber üstlendiği görevlerin de içinde olduğu başvuru belgesini Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teslim eden Odabaşıoğlu, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un yanı sıra Adnan Keskin, Mustafa Gazalcı, Yakup Kepenek gibi önceki dönem CHP Milletvekillerinin ve Denizlili Yazarlar ile Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarının referansıyla göreve talip olduğunu dile getirdi. 

Kaynak: Haber Merkezi