Türkiye'nin deprem endişesiyle yaşadığı bu dönemlerde, deprem bilimcilerden önemli uyarılar gelmeye devam ediyor. Son olarak Prof. Dr. Ahmet Ercan, Afyonkarahisar'ın deprem riskine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ercan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla, Afyonkarahisar ve çevresindeki kırık kuşaklarına dikkat çekti ve bölgenin 6.8 büyüklüğünde depremler üretebilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Ali Koç ve Dursun Özbek Arasında Gerginlik! “Hırsızlara, Alçaklara Gösterdik!” Ali Koç ve Dursun Özbek Arasında Gerginlik! “Hırsızlara, Alçaklara Gösterdik!”

Denizlinin Komsu Iline 68 Buyuklugunde Deprem Uyarisi

“6,8'lik Deprem Üreten Kırıklar Mevcut”

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Afyonkarahisar'ın, Simav-Afyon-Akşehir kırık kuşağının etkisi altında olduğunu ve bu bölgedeki kırıkların 6.8 büyüklüğünde depremler üretebileceğini ifade etti. Afyonkarahisar'ı kaplıcalar başkenti yapan jeolojik özelliklerin aynı zamanda büyük bir deprem riski taşıdığını vurgulayan Ercan, "Afyon-Akşehir göçüntülü ana hat ve Işıklar kırığı gibi 30 kadar M6,8'lik deprem üreten kırıklar mevcut." ifadesinde bulundu.

Bölge için acilen rezonans ve incelikli jeofizik çalışmaların başlatılması gerektiğini belirten Ercan, bu tür çalışmaların, potansiyel depremlerin etkilerini azaltmada kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Özellikle andezit tepeleri gibi daha sağlam zeminler üzerine şehirleşme yapılmasının önemini vurgulayan Prof. Dr. Ercan, "Enerji ile sağlık başkenti Afyonkarahisar, Simav-Afyon-Akşehir kırık kuşağında değil, eski Afyon gibi andezit tepelerine genişlemeli" şeklinde konuştu.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya