Haber/ Hatice Bardakcıoğlu İçke

Bir televizyon kanalında yayınlanan 'Zahide Yetiş ile Yeniden Başlamak Programı'na katılan mağdur damatlar gündem oldu. İlk olarak Denizli’de yaşayan Serkan Kocakaya’ya Çivril İlçesine bağlı Osmanköy Mahallesinde yaşayan babasının Özbekistan uyruklu gelin bulması ve oğlunu evlendirmesinden 3 gün sonra gelinin kaçması ile başlayan dolandırıcılık silsilesi yeni mağdurların ortaya çıkması ile ‘bunlar çete mi’ sorusunu akıllara getirdi.

genccivrilgazetesi.com’un Serkan Kocakaya’nın babası İsmet Kocakaya ile yaptığı röportajın internet haber sitemizde yayınlanmasını ardından, diğer mağdur damatlar İsmet Kocakaya ile sosyal medyadan iletişime geçti. Babasının sosyal medya hesaplarını kontrol eden kız kardeşi Neşe Kocakaya abisi gibi pek çok kişinin de dolandırıldığını fark etti. Mağdur damatlara tek tek ulaşan Neşe Kocakaya, Zahide Yetiş ile Yeniden Başlamak Programına başvurdu. Abisi ve diğer mağdur damatlar ile programa katıldı. Mağdur damatların yaşadıklarını anlattıkları programda gerçekler gün yüzüne çıkamaya devam ediyor.

Denizlili Mağdur Damatlar Zahide Yetiş’te

Afyonkarahisar’da yaşayan Rabia Göçek ile arkadaşları yada kulaktan duyma bilgilerle tanıştıklarını söyleyen mağdur damatlar, Rabia’nın kendilerine gelin adaylarının fotoğraflarından oluşan bir liste gösterdiklerini ve seçim yaptıklarını söylediler. Rabia, mağdurların seçtiği kadınların bekar olduğunu ama nikahtan sonra kadınların Özbekistan’da evli ve çocuklu olduğunu öğrendiklerini söylediler.

Rabia hakkında yayına ihbar yağmaya devam etti. Türkiye’de yaşayan Özbekistan uyruklu ismini vermek istemeyen ihbarcı, Rabia’nın Özbek kadınları bir evde topladığını ve bunları Türk erkeklerle tanıştırıp Türk vatandaşlığı aldırmayı vaat ettiğini söyledi.

Denizlili mağdur damatlar yayında

Serkan Kocakaya’nın yanı sıra Denizli’nin Çivril İlçesi’nde oturan Hüdai Horzum da 27 yaşındaki oğluna kız bulması için Rabia ile iletişime geçtiğini anlattı. İlk kız için Rabia’ya para ödediğini ancak Rabia’nın, kızın annesi izin vermediği için gelemediğini kendisine söylediğini ifade etti. Rabia’nın dünürü olan ve Özbekistan’da yaşayan Memleket isimli kadın, kendisinin bir kızı daha olduğunu ve onunla oğlunun evlenebileceğini söylediğini anlatan Horzun, “Özbekistan’da düğün yapacaklardı, bu nedenle benden para talep ettiler. Yaklaşık 3 bin 500 dolar para gönderdim” dedi. Özbekistan’da düğün yapıldı ve bir süre sonra kız Türkiye’ye geldi ve oğlu ile evlendi.  Horzum, oğlunun gelini ile yaklaşık 2 buçuk ay evli kaldığını bu süreçte sürekli kavga ettiklerini ve kızın gittiğini söyledi.

Denizlili Mağdur Damatlar Zahide Yetiş’te

Denizli’nin Serinhisar İlçesi’nde yaşayan 43 yaşındaki Fatih bey de aynı yöntemle dolandırıldığını anlattı. İlk gelin adayı için 30 bin TL ödediğini söyleyen Fatih bey Rabia’nın kendisinden ikinci gelecek olan kız için de para istediğini ancak vermek istemediğini birkaç hafta sonra kendisine bir kız bulduğunu söylemesi üzerine, o kız için de 30 bin TL verdiğini söyledi. Kız geldikten sonra evlendiklerini ve bir süre evli kaldıklarını sonra eşinin gittiğini açıkladı. Fatih bey “İyiydik her şey çok güzel gidiyordu. Bana yemekler yapıyordu. Geç kalırsam arıyordu soruyordu. Sonra memleketine gitmek istedi. ‘Ben de gönderebilirsem 2 sene sonra gönderebilirim’ dedim gerekirse beraber gideriz dedi. İşten geldim eli yüzü şişmiş ağlamaktan. Sordum grip olmuşum dedi. Sonra odaya geçti ağlıyor. Elinde bir fotoğraf vardı. Kim bu çocuklar dedim, benim çocuklarım dedi. Berna, 'çocukların olduğunu söyleme yoksa evlenmez' demiş. Ben Berna’yı arayayım dedim ama bana arama, ayıp olur dedi. Sonra eşim gitti, bir daha gelmedi." dedi.

Denizli’nin Keçi Çobanı Ozanı: Aşık Musa! Denizli’nin Keçi Çobanı Ozanı: Aşık Musa!
Denizlili Mağdur Damatlar Zahide Yetiş’te

Denizlili Mevlüt Şen’in annesi Sevilay Şen programa bağlandı ve aynı yöntemle oğlunun da dolandırıldığını açıkladı.

Serkan Kocakaya’nın kız kardeşi Neşe’den ilginç iddia

Neşe Kocakaya doktor ile Rabia’nın iş birliği yaptığını iddia etti. Neşe Kocakaya bir gün Rabia’nın bir kızla sağlık raporu ve muayene için doktora gittiğini, doktorun ‘yine mi getirdin Rabia’ dediğini söyledi. Neşe Kocakaya ayrıca doktorun Rabia’dan rüşvet aldığını iddia etti.

Gelinlerden birinin eğlence mekanında videoları ortaya çıktı

Zahide Yetiş, stüdyodaki damatlardan birinin eşinin bir eğlence mekanında videosuna ulaştığını açıkladı. Video stüdyodaki damatlara gösterildi ve kadının Serkan Kocakaya’nın eşi olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan Serkan Kocakaya’nın Özbekistan uyruklu eşinin fuhuş operasyonunda yakalandığı ve hapishanede olduğu öğrenildi.

Yayın sürecinde mağdurlardan ihbar gelmeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi