Kirada Oturan Kişi Kira Ücretini Geciktirebilir Mi? Kiracı Kirayı Ödemezse Başına Ne Gelir? Kirada Oturan Kişi Kira Ücretini Geciktirebilir Mi? Kiracı Kirayı Ödemezse Başına Ne Gelir?

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan Halil Erten, 2011 yılının Eylül ayında albüm parası biriktirmek için çalıştığı fabrikada patronunun otomobilini yıkarken elektrik akımına kapılarak 26 yaşında yaşamını yitirdi. Arkadaşlarının çabasıyla bir müzik şirketi tarafından çıkarılan ’Hayaller Odası’ adlı albümün ilk klibi ise 2012 yılında çekildi.

Denizlili Gencin “ Hayaller Odası” Hikayesi

Hayaller Odası

Denizli’de dar gelirli bir ailenin çocuğu olan müzik aşığı Halil Erten, 1999 yılında arkadaşlarıyla Grup Nara’yı kurdu. Karşıyaka Mahallesi’ndeki ailesiyle birlikte oturduğu evin yakınında kiraladıkları tek odalı evi, müzik çalışmaları için kullanan Halil Erten, buraya ’Hayaller Odası’ adını verdi. Bu süreçte ayrıldığı kız arkadaşı için yazıp söylediği, ’Gitme’ adlı şarkı, sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kırarak büyük ilgi topladı.

Sosyal medya üzerinde büyük bir başarı kazanan Halil Erten, ekonomik zorluklar nedeniyle bir tekstil fabrikasında çalışmaya başladı. En büyük hayali albüm çıkarmak olan ve bunun için para bitiren Erten, 7 Eylül 2011 tarihinde çalıştığı fabrikada patronunun ait olan aracı yıkarken, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Halil’in hayatını kaybetmesinin ardından, büyük üzüntü yaşayan arkadaşları onun hayalini gerçekleştirerek bir yıl sonra albümün çıkmasını sağladı.

Denizlili Gencin “ Hayaller Odası” Hikayesi 2

İlk Klip 2012’de Çekildi

Büyük bir müzik şirketi tarafından çıkarılan ’Hayaller Odası’ adlı albümün ilk klibi ise ’Gitme’ adlı şarkıya çekildi. Halil Erten’in ayrıldığı sevgilisinin ardından yazdığı şarkıya çekilen klip için Denizli’deki mekanlar kullanıldı. Delikliçınar’da bulunan sinemada çekilen klip, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Klibin birçok sahnesinde Halil Erten’in fotoğrafı kullanılırken, yakınları ve arkadaşları duygu dolu anlar yaşadı. Klibi izleyenler bir yandan şarkıyı çok beğendiklerini ifade ederken, bir yandan da genç yaşta hayatını kaybeden Halil Erten için büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Denizlili Gencin “ Hayaller Odası” Hikayesi 3

“Hayalini Gerçekleştirdik Halil’im”

Halil Erten’in Grup Nara’yı birlikte kurduğu arkadaşı olan Zekeriya Karataş, "Halil’in hayali olan albümü yeni solistimiz ve ekibimizle çıkardık. Ben inanıyorum ki Halil şu anda bizi duyuyor ve görüyor. Halil’e, ’Hayallerini gerçekleştirdik Halil’im demek istiyorum" şeklinde konuştu.

Bu olayların üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen Denizlili vatandaşlar talihsizlik sonucu hayatını kaybeden genç müzisyeni unutmadı.

Editör: Durmuş Özke