Bursa-Çanakkale karayolu üzerinde bulunan Lapseki ilçesinin Şevketli köyü bölgesinde gerçekleşen kaza saat 19.15'de gerçekleşti. Denizlili bir firmaya ait olduğu belirtilen yolcu otobüsü kum yüklü kamyona çarptı. Edinilen bilgilere göre, seyir halindeki 06 DH 8513 plakalı çekicinin arkasına bağlı olan 34 EAK 002 plakalı kum yüklü kamyonun dorsesine, İstanbul'dan Çanakkale'ye yolculuk etmekte olan A.U. yönetimindeki 34 ETC 950 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Savaş alanına dönen kazada 19 kişi yaralandı. Yaralıların 3'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Denizlili Bir Firmanın Yolcu Otobüsü Bir Kamyona Çarptı, 19 Yaralı Var!


Yoldan geçen sürücüler kazayı güvenlik güçlerine ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, Lapseki Belediyesi kaza kırım ekibi tarafından otobüs içinde sıkışan yaralılar çıkarılarak, sağlık ekiplerine teslim edildi. Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kazada otobüs şoförü A.U. ile yolcular Şerafettin P. ve Selin Ş. ağır yaralanırken, Egenaz Y., Ahmet Ç., Gülden A., Gazi K., Rabia Aleyna G. ve Ünal Y. hafif şekilde yaralandı. Yaralılar, Lapseki Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yolda kontrollü bir şekilde ulaşım sağlandı. Güvenlik güçleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Sarayköy’deki Patlamaya İlişkin Halil Pekdemir: “Suçum Yokken Hapse Mi Atacaklar” Sarayköy’deki Patlamaya İlişkin Halil Pekdemir: “Suçum Yokken Hapse Mi Atacaklar”
Editör: Haber Merkezi