Bu Patlama Sarayköy’deki Kuyunun İlk Vukuatı Değilmiş! Bu Patlama Sarayköy’deki Kuyunun İlk Vukuatı Değilmiş!

Özel Haber: Aslıhan Kılıçelli 

Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Hülya Er Tortop, 2 sene önce  gece geç saatlerde tartıştığı kocası Murat Tortop tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. 16 aydır tutuklu olarak yargılanan sanık Murat Tortop karar duruşması için bugün Denizli Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Sanık Murat Tortop’a ağırlaştırılmış müebbet cezası verilerek haksız tahrik indirimi uygulanmadı. Eşi tarafından öldürülen Hülya Er Tortop daha önce eşi için uzaklaştırma cezası almıştı. 

Gggg

Gerçekleşen kadın cinayeti ile ilgili dava bugün Denizli Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Hakemde Hülya Er Tortop’un Avukatı Zahide Kiraz sanık Murat Tortop için haksız tahrik indirimi almaması ve en üst cezayı almasını talep etti.  

Mahkemede Hülya Er Tortop’un kardeşi de konuştu. Hülya Er Tortop’un kardeşi, “O gece kardeşimi boşanmamızı kutlayalım diyerek kandırdı. Yatmaya giderken kardeşimi gafilce avladı. Kardeşimin çocukları psikolojik destek görüyor bu raporlardan anlaşılacağı üzere kardeşim ve çocuklara şiddet uyguluyordu. Demek ki her şeyi planladı. Her defasında düzeleceğini söyledi. Kardeşim boşanmak istiyordu pazartesi günü boşanmaları vardı. 11 defa bıçaklayarak öldürmüş haksız tahrikten yararlanmak için sonraki ifadelerinde uyuşturucu, aldatma gibi bahaneleri öne sürmüştür” dedi. 

Mahkemede Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca görevli avukatlarda bulundu. Görevli avukat konuşmasında tahrik indiriminin uygulanmamasını talep ederek, Sanık Murat Tortop, Maktul Hülya Er Tortop’u kasten, tasarlayarak, canavarca hislerle öldürmüş olaydan 3 saat sonra 112’yi aramıştır. Duruşmada ve beyanlarında en ufak bir pişmanlık görülmemiştir. 112’ye akacak kan kalmadı diye mesaj atmıştır buna göre cezalandırılmasını, en ufak bir haksız tahrik uygulanmamasını talep ediyorum” şeklinde konuştu.  

Sanık Murat Tortop ise duruşmada, “Eşimin sadakatsiz davranışları, agresif olması ve uyuşturucu kullanması sebebiyle bu olay meydana geldi. Böyle olsun istemezdim” dedi.  

Denizli Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesince sanık Murat Tortop için kasten öldürme, duruşmadaki hal ve tavırları, 3 çocuk annesini öldürmesi sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet cezası verilerek tahrik indirimi uygulanmadı.  

Editör: Aslıhan Kılıçellli