Denizli'nin Pamukkale ilçesinde komşusu Emel Kazan’ın 'Paşa' isimli köpeğini av tüfeğiyle öldüren Süleyman Teksoy'a, Kazan’a yönelik "silahla tehdit" suçundan 3 yıl 9 ay, "evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan ise 2 yıl hapis cezası verilmişti. Paşa dosyasında, sanık hakkında cezalandırılmasına yönelik karar, üst mahkemeden dönerek sanık hakkındaki başka bir dosyayla birleşmesi sebebiyle bugün Denizli 11. Asliye Ceza Mahkemesinde yeniden yargılama yapıldı. Mütalaanın cezalandırılması yönünde verdiği duruşuma başka bir tarihe ertelendi.  

61199 2

Olay geçtiğimiz yıllarda Denizli'nin Pamukkale ilçesi Deliktaş mahallesinde gerçekleşmişti. Deliktaş Mahallesi'nde yaşayan Emel Kazan, sokakta yaşayan bir köpeği sahiplendi. Zemin katta oturan Kazan ile bodrum kattaki komşusu Süleyman Teksoy arasında bu nedenle tartışma çıktı. Teksoy, Kazan ve sahiplendiği 'Paşa' isimli köpeğini öldürmekle tehdit etti. Bir akşam binanın merdiven boşluğundan gelen silah sesi üzerine aşağı inen Kazan, ‘Paşa’nın başından tüfekle vurularak öldürüldüğü gördü.   

Denizli’de Kamyon Alevlere Teslim Oldu! Denizli’de Kamyon Alevlere Teslim Oldu!

Resim

Olayla ilgili Denizli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu da vatandaşlara ve hayvan severlere duruşmaya destek vermeleri için çağrıda bulundu.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli