Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili'nin 15 yıldır hayalini kurduğu projenin bugün gerçekleşmiş olması ile ilgili birçok konuşma gerçekleşti. 

Çivril'in İlk Lisanslı Deposu6
Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi, Ak Parti Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Denizli İl Tarım Müdürü Şakir Çınar ve birçok ilçenin belediye başkanları katılım gösterdi. 

Çivril'in İlk Lisanslı Deposu11

"Çivrilli Çiftçiler İçin Kalıcı Destek!"

Çivril'in İlk Lisanslı Deposu7

İbrahim Tefenlili yaptığı konuşmada lisanslı tohumculuğun 15 yıldır hayali olduğunu belirterek, "Elimizden tutuldu yoksa yasal süreçler açısından hayal olurdu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın tarıma verdiği destekler için çok teşekkür ediyoruz. Bu Tocaret Borsası için değil, Çivrilli çiftçiler için kalıcı bir destektir" dedi. Ayrıca ihtiyaç halinde büyütülebilmesini de düşünerek hareket ettiklerini açıkladı.

Çivril'in İlk Lisanslı Deposu8

Denizli İl Tarım Müdürü Şakir Çınar ise "Yakın zamanda gördük ki savaş anında paranız olsa daha bu üretilen hububatları alamıyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi'nin tarım alanına yaptığı destekeler için teşekkür ediyorum" dedi

Çivril'in İlk Lisanslı Deposu9

İkinci El Araç Alacaklar Dikkat! Bu Modeller Çok Satıyor! İkinci El Araç Alacaklar Dikkat! Bu Modeller Çok Satıyor!

"Çivril Üretken ve Çalışkan Bir Bölge Olması Sebebiye Büyük Yatırım Ayırdık"

Çivril'in İlk Lisanslı Deposu1

Ticaret Borsası ve Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla açıldığını vurgulayan Osman Zolan da stok yapmanın ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. "Bir çiftçi olarak iyi biliyorum ki köylü hasat eder nereye koyacağını bilemezdi. Ambarı varsa doldurur kalan ürünü elinden çıkarmak zorunda kalırdı. Arz anlamında da fiyatlar aşağıya iner, çiftçi zarar ederdi. O yüzden bu lisanslı depoculuk çok önemli. Ürünler artık özelliğini kaybetmeden korunacak. Çivril'in üretken ve çalışkan bir bölge olması sebebiyle Çivrilimize büyük bir yatırım ayırdık. Artık çiftçi bu sayede paraya ihtiyacı olduğunda malını satmak zorunda kalmayacak, depodaki malını göstererek Ziraat Bankası'ndan destekli kredisini çekebilecek." açıklamalarında bulundu.

Çivril'in İlk Lisanslı Deposu

TBMM üyeleri ve Nihat Zeybekci'nin de konuşma yaptığı açılış, vatandaşa hibrit mısır tohumu ve ayçiçek tohumu dağıtılması ile sona erdi.

Çivril'in İlk Lisanslı Deposu12Çivril'in İlk Lisanslı Deposu2Çivril'in İlk Lisanslı Deposu3Çivril'in İlk Lisanslı Deposu4Çivril'in İlk Lisanslı Deposu5

Muhabir: Durmuş Özke - Kardelen Başol