Denizli’de Araç Kullananlar Dikkat! Artık Ücretsiz! Denizli’de Araç Kullananlar Dikkat! Artık Ücretsiz!

Denizli'nin Çivril ilçesi, Savran Mahallesi sakinleri yağmur duasına çıktı. Köyün Uğurlu Mezarlığı ve Sarı Dede mevkiinde yapılan yemek öncesi imam davetlilere şükür namazı kıldırdı. Namazın ardından yapılan yemek ikramından sonra tüm köylü hep birlikte yağmur yağması için dua etti.
Yağmur duası ve şükür yemeği için köylünün imece yaptığını belirten Muhtar Kazım Çorbacıoğlu; “Her sene bu dönemde Sarı Dede Türbesi ve Uğurlu mezarlığımızda şükür yemeği ve yağmur duası yaparız. Bu yılda köy halkının imece usulü topladığı malzemeler ile yemeğimizi yaptık. Yemek ve dua öncesi köyün çobanları koyunları Sarı Dede mezarının etrafına getirir eğer koyunlar mezarın etrafından kendileri döner ve tur atarsa biz yağmur yağacağına inanırız. Bu yıl da koyunlar kendi istekleri ile çobanlar müdahale etmeden döndü. İnşallah rabbim önümüzdeki günlerde bize yağmur verecek.” dedi.
Davetlerine katılanlara teşekkür eden muhtar Çorbacıoğlu “Yağmur duası ve şükür yemeği davetimize katılan köylülerimiz ve komşu köylerden gelenler ile Çivril’den katılanlara teşekkür ederim. El birliği ile güzel bir yemek yaptık katılan herkes sağ olsun” ifadelerini kullandı.
Savran Mahallesinde yapılan yemeğe Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, Çivril Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Gürol Mutlu ile mahalle muhtarları ve komşu mahallelerden çok sayıda köylü iştirak etti.

Editör: Atakan Göker