Evde karınca kalmayacak: Bunu bir kere sıkmanız yeterli olacak Evde karınca kalmayacak: Bunu bir kere sıkmanız yeterli olacak

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD), Eğitim-Sen ve Eğitim İş sendikaları düzenledikleri etkinliklerle 1 Mayıs Emek ve dayanışma gününü kutladı. Kutlamalarda sendika temsilcileri basın açıklaması okudu işçi ve emekçilere destek verdi. 
Cumhuriyet Meydanında kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün ilk programı saat 11.00’de Eğitim İş sendikası tarafından yapıldı. Eğitim İş Sendikasının 1 Mayıs etkinliği, Çivril Şubesi başkanı Abdullah Ayteşkin’in okuduğu basın açıklaması ile devam etti. Şube Başkanı Ayteşkin açıklamasına tüm emekçileri selamlayarak başladı. 
Açıklamasında taşeron işçiler ve emek sömürüsüne vurgu yapan Şube başkanı Abdullah Ayteşkin “ Sömürenlerin saldırılarına boyun eğmeyen ve işçi sınıfının uluslararası mücadele günü olan 1 Mayıs’ta vatan, cumhuriyet ve emek diyerek alanlara çıkan tüm işçi-emekçi kardeşlerimize selam olsun! Selam olsun birlik içinde bu mücadeleye omuz verenlere! Selam olsun eğitim, sağlık ve hizmet üreten kamu emekçilerine! Yunus Emre’den Can Yücel’e, yazan kaleme selam olsun! Pir Sultan’dan Mahsuni’ye, çalan saza selam olsun! Mustafa Kemal’den Uğur Mumcu’ya, yolumuzu aydınlatanlara selam olsun! Bugün emeğin en yüce değer olması, emekçilerin yaşam koşullarının en temel insani seviyeye çıkartılması için Birleşik Kamu İş olarak alanlardayız. Günümüz de örgütsüz, güvencesiz, korumasız ve güvenliksiz bırakılan işyerlerinde yaşanan iş cinayetlerinde büyük artış yaşanmakta, milyonlarca işçi ölümün kucağında çalışma koşullarına terk edilmektedir. Taşeronluğun, güvencesiz, kuralsız ve esnek çalışmanın yaygınlaştırılması, grevlerin yasaklanması, ekonomik koşulların yaşanılamayacak noktaya getirilmesi, ucuz iş gücü, emekçilerin bugün en can yakıcı sorunları olarak görünüyor. Her türlü hak alma çabasının ve mücadelesinin baskı ile durdurulmak istendiği, işsizlik ve yoksulluğun kalıcılaştığı, sağlık ve eğitim alanının ticarileştiği bir dönemden geçmekteyiz. Bütün emekçiler temel hakları ve ekonomik talepleri için birleştiğinde, daha adil ve özgür bir dünyanın kurulacağını biliyoruz. Konfederasyonumuz Birleşik Kamu İş adına; başta Eğitim olmak üzere, Sağlık, Emniyet, Basın, diğer kamu ve özel sektör çalışanlarının 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramını kutluyorum” dedi. 

Çivril 1 Mayıs Eğitim Iş Sendikası


Eğitim İş Sendikasının 1 Mayıs programının ardından ADD Çivril Şubesi ve Eğitim Sen üyeleri Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yaparak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı. Sendika temsilcisi Emin Aslan tarafından yapılan açıklamada “bizler bugün onurlu bir mücadelenin birer temsilcisi olarak buradayız. 1 Mayıs Uluslarası işçi ve emekçinin bayramıdır, dayanışma ve mücadele günüdür. Bizler kaç kişi olursak olalım nerede olursak olalım Dünyanın her yerinde olduğu gibi burada da 1 Mayıs’ı kutlamak için buraya geldik. Bugün öyle bir bayram ki adını bile bilmediğimi küçücük ülkelerde Çin’den Küba’dan Bolivya’dan Almanya’ya kadar tüm ülkelerde bugün bu saatlerde 1 Mayıs emek bayramı kutlanıyor. Emeğe karşı duyarlılık, emek sömürüsüne karşı emek hırsızlığına karşı bir direniş bir duyarlılık günüdür. Bizler Eğitim Sen olarak, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği olarak ve tüm duyarlı insanlarla Çivril’de 1 Mayıs’ı kutlamaktan onur duyuyoruz. Bu günler adaletsizliğin, haksızlığın, faşizmin teşhir edildiği günler. Yaşamın her alanında faşizmi teşhir etmeye devam edeceğiz. Haksızlığı, adaletsizliği, hukuksuzluğu, emek sömürüsünü hepsini teşhir edeceğiz. Bunu bugün biz yaparız yarın başkaları yapar. Onlar sömürüye devam ettikçe sömürüye karşı direnişte devam edecek. Burada on kişi olur yüz kişi farklı günler farklı şekilde olur ama bu bayrak her zaman dalgalanacak. Yaşsın bir Mayıs, yaşasın emekçilerin dayanışması.” ifadelerini kullandı.
Çivril’deki 1 Mayıs etkinlikleri ADD Çivril Şube Başkanı İsmail Kaplan ve önceki dönem CHP Belediye meclis üyesi Tunay yazıcının konuşması ile tamamlandı. 

Çivril Add Başkanı Ismail Kaplan
 

Editör: Durmuş Özke