Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural başkanlığında toplanan Çivril Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında encümen üyeliğinden istifa eden Ak Partili Mehmet Tüzün’ün yerine yeni encümen üyesi seçimi yapıldı. Denetim komisyon seçiminin de yapıldığı toplantıda 2024 yılında meclisin tatil yapmaması kararı alındı.

Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı. 2 Ocak Salı gün yapılan birinci birleşimde Encümen üyesi seçimi yapıldı. Mehmet Tüzün’ün istifa etmesi ile boşalan Encümen üyeliğine AK Parti ve MHP, Ak Parti Meclis üyesi Şemsettin Kıvrak’ı aday gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) ve İYİ Parti muhalefetten bir ismin Encümen üyeliğine alınmamasına tepki göstererek aday göstermedi. Yapılan oylamada Şemsettin Kıvrak, 13 oy alarak Encümen üyeliğine seçildi. CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri encümen seçiminde boş oy kullandı.

Encümen üyesi seçimin ardından 2024 mali yılında görev yapacak Denetim Komisyon üyeleri için seçim yapıldı.  Yapılan gizli oylamada İYİ Parti’den Elvan Çakmakçı, CHP’den İ.Tunay Yazıcı ve AK Parti’den Mehmet Tüzün, Ümmü Dilek Aslan ile MHP’den Kerim Doruk 2024 Mali Yılı Denetim Komisyonuna seçildi.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından görüşülen 2024 yılında meclisin tatil yapıp yapmaması maddesi oylandı. Oylama sonunda meclis üyeleri oy birliği ile Meclisin 2024 yılında tatil yapmaması kararı aldı. 

Gerçekleştirilen İkinci Toplantıda Görüşülecek Maddeler

Ocak Ayı Meclis gündeminde yer alan Belediye Birimlerinde görev alan tam zamanlı sözleşmeli personelin 2024 yılı ücret tarifeleri,

2024 Mali yılından denetim komisyonunda görev alacak kamu personeli dışındaki uzman kişiler ile Belediye ve bağlı kuruluşlar dışındaki Kamu Kuruluş ve kurumalarından görevlendirilecek kişilere ödenecek ücretin belirlenmesi,

Özgür Özel Denizlililere Seslendi! Özgür Özel Denizlililere Seslendi!

2024 Mali yılında Meclis başkanı, Meclis Üyeleri, İhtisas Komisyonlarında Denetim Komisyonunda görev alacak üyelere verilecek huzur hakkının belirlenmesi,

2024 Mali yılında Belediye Zabıta Müdür, Amir ve memurlarına ödenecek olan fazla çalışma ücretinin belirlenmesi,

Çivril Belediyesinin İHH ve TÜGVA dernekleri ile ortak çalışma ve proje geliştirmesi için çalışma yapması için Belediye Başkanı Niyazi Vural’a yetki verilmesi gündem maddeleri görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Çivril Belediyesi Ocak Ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi 5 Ocak Cuma gün yapılacak ve komisyonlara havale edilen gündem maddeleri oylanacak.

Editör: Haber Merkezi