31 Mart yerel seçim çalışmalarına devam eden CHP’de, önceki dönem ilçe başkanı ve belediye başkan adayı Ömer Köseoğlu partisinden istifa ettiğini duyurdu. Köseoğlu’nun istifa açıklaması parti içindeki tartışmaları alevlendirirken, partiden ayrılıkların devam edeceği iddia edildi.

Belediye başkan adayını ilk açıklayan CHP’de, adaylık sonrası parti içi tartışma ve ayrılıklar başladı. Aday belirleme sürecinde ön seçim yapılması konusunda il ve ilçe başkanının söz verdiğini belirten bazı parti ileri gelenleri, başkan adayının genel merkezden belirlenmesine tepki gösterdi. Çivril’de adayın kesinlikle ön seçimle belirleneceği sözü verildiğini belirten partililer “ön seçim yapılmadan, ilçe yönetiminin bile fikri alınmadan başkan adayının belirlenmesi partiye büyük zarar verdi” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

CHP’de Sular Durulmuyor! Çivril Eski İlçe Başkanı İstifa Etti!

Eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı İstifa Etti!

Yaşanan gelişmelerden sonra CHP önceki dönem ilçe başkanı ve 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adayı Ömer Köseoğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından yaptığı paylaşım ile istifa ettiğini duyuran Köseoğlu “Yıllardır üyesi olduğum, gururla savunduğum değerli partimden istifa ettim” dedi.

CHP’de Sular Durulmuyor! Çivril Eski İlçe Başkanı İstifa Etti!

Ömer Köseoğlu açıklamasında “ Son aylarda sık yazmıyorum, sebebiyse yıllardır üyesi bulunduğum CHP kurumuna sosyal medya gevezeliğine yol açacak, polemiklerle zarar verebilecek bir ortamın hazırlayıcısı ve ögesi olmamak içindi. Biraz önce e-devlet üzerinden yıllardır üyesi olduğum, gururla savunduğum değerli partimden istifa ettim. Artık kısaca da olsa nedenlerini sizinle paylaşabilirim. CHP bu ülkeyi yoktan var edenlerin, etle, tırnakla, kanla kurdukları Cumhuriyetimizin, Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu bir parti. Gençliğimizde değerini anlayamadığımız, daha marjinal öğretilerle hafifsediğimiz bu parti bir asırdır bu topraklarda saygın olmuş bir ülkenin omurgası. Ülkenin her zaman karşı karşıya olduğu “karşı devrim” ,oluşturduğu erozyonla, devrimin kültürel değerlerini zayıflatmış ve günümüzde maalesef parti içinde “sağa” öykünme giderek güç kazanmıştır. AKP’yi iktidarda tutan çeşitli nedenlere partinin “eyyamcı” politikalarının da ciddi katkısı vardır. Örnek çok, sadece bir kaç hatırlatma: “Seve seve sandığa gidin” dediler, gittik! İlkelerini şeffaf izlediğimizi sandığımız, sağı meclise taşıyan!!,kapalı kapılar ardında genel başkanla ittifak üyelerine verilen sözler!. Parti üyelerinin kendi milletvekillerini, Belediye başkanlarını özgür iradeleriyle belirleyeceği ön seçimler, geniş kapsamlı anketler her seferinde çeşitli bahanelerle yapılmıyor…Son olarak mecliste AKP,MHP ile birlikte İsveç e NATO için evet dedik!? Emperyalizme karşı olan bir parti, Amerika onaylı projelere kusursuz destek oluyor. İlerde daha çok şeyi yazarım artık... Katılır, katılmazsınız. Bu sayfada seviyeli, nazik tartışmalarla hep beraber yeni şeyler öğreniriz. Son cümlem, merak edeceklere; önümüzdeki seçimde oyum elbette her zaman sosyal belediyeciliği şiar edinenlere… Saygılarımla…” ifadelerine yer verdi.

Çivril CHP’de bu gelişmeler yaşanırken Pamukkale İlçesinde aday gösterilmeyen İlhan Özcan’da, aday başvurusu yapan isimler dışında bir ismin aday gösteren partisini sert bir dille eleştirirken Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, partisinin aday belirleme sürecine tepki göstererek adaylık başvurusunu geri çekmişti.

Denizli'nin 1 Mayıs Yürüyüşünden Açıklamalar! Denizli'nin 1 Mayıs Yürüyüşünden Açıklamalar!
Editör: Haber Merkezi