Geçtiğimiz ay dağıtılan lakin çalışan emeklilerin kapsam dışı bırakılması nedeniyle tepki çeken 5 bin TL emekli ikramiyesi için geçtiğimiz günlerde çalışmalar yeniden başlatılmış ve kapsam genişletilerek çalışan emekliler de eklenmişti. Çalışan emekliye 5 bin TL, meclise gelecek olan torba yasalara eklenecek.

Bu Hafta Genel Kurul'da Görüşülecek

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çalışan emeklilerin 5 bin TL alabilmelerine ilişkin düzenlemeyi de içeren bir kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul'da görüşüleceğini açıkladı. Torba yasa teklifine önergeyle yeni bir madde eklenerek çalışan veya başka bir yerden geliri olan emeklilerin de 5 bin liralık ikramiyeden yararlanmalarının önü açıldı. Çalışan emekliye 5 bin TL teklifinin meclisten geçmesinin ardından ertesi hafta hesaplara yatması bekleniyor.

Bakan Işıkhan Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir kereye mahsus olarak verilecek emekli ikramiyeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, geçtiğimiz ay emeklilere tek seferlik bayram ikramiyesi ödemesi yapıldığını ancak çalışan emeklilerin bundan faydalanamadığını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bu tek seferlik ikramiyeden, esnaflık yapan emeklilerimiz dâhil, kapsam dışında tutulan tüm emeklilerimiz faydalanacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın cuma günü müjdesini verdiği gibi, çiftçi, esnaf emeklilerimiz de dâhil olmak üzere tüm emeklilerimize tek seferlik ikramiye ödenmesini yapmış olacağız.” açıklamalarında bulundu.

Denizli’de Yaş 70 Olsa da Aşk Bitmedi Denizli’de Yaş 70 Olsa da Aşk Bitmedi
Editör: Haber Merkezi