Denizli tarihi ve sosyal açılardan çok fazla hikayede yeri olan bir il. Brad Pitt’ten İngiltere Kraliyet Ailesine herkesin bir eli Denizli’de diyebiliriz. Peki, siz Denizli hakkında bunları biliyor muydunuz?  

Denizli’de bulunan Laodikya Antik Kenti’nde İncil’de adı geçen 7 kiliseden birinin olduğunu biliyor muydunuz?  

Yine İncil’de adı geçen Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan St. Philippus’un mezarının Hierapolis’te bulunduğunu ve şehit kabul edilen St. Philippus adına yaptırılan Hierapolis Şehitlik Tepesi’ndeki Martyrion Kilisesi’nde arkeologların yıllarca St. Philippus’un mezarının orada olduğunu düşündüğünü biliyor muydunuz? Gerçekten de Bizans Dönemi’ne rastlayan 5. yüzyılda adına yaptırılan kiliseden çıkarılarak buraya nakledildiği öğrenildi.  

Brad Pittin Rol Aldigi Efsane Filmin Kostumleri Denizliden1

İncil’de Koloselilere, Leodikya ve Hierapolis Antik Kentleri’nde yaşayan ilk Hristiyanlar’ın olduğunu ve onlara hitaben beş mektubun yer aldığını biliyor muydunuz?  

Brad Pittin Rol Aldigi Efsane Filmin Kostumleri Denizliden5

Elektrikli Araçlarda Şarj Sorunu Tarih Oluyor! Elektrikli Araçlarda Şarj Sorunu Tarih Oluyor!

Efsane Film Kostümleri Denizli’den! 

Brad Pitt’in başrolünde yer aldığı efsane olan Dünyaca ünlü Truva filmindeki kostümlerin Denizli’nin Kızılcabölük Kasabası’nda üretildiğini biliyor muydunuz?  

Brad Pittin Rol Aldigi Efsane Filmin Kostumleri Denizliden3

Kraliyet Ailesi Denizli Havluları Hayranı 

İngiltere’de Lady Diana’nın oğlu Prens William ile Catherine Middleton’un 2011 yılında gerçekleşen rüya gibi düğününü hatırlarsınız. Çift, düğün davetiyesi olarak sunulan 40 bin altın işlemeli havluyu Denizli’de ürettirerek aldığını biliyor musunuz?  

Ayrıca; Juventus, Milan ve Inter gibi dünyanın ünlü futbol yıldızlarının kadrosunda yer aldığı büyük futbol kulüplerin havlu ve bornozlarının Denizli’de dokunduğunu duymuş muydunuz? 

Kirmizi Suda Camura Bulanmak Icin Denizliye Geldi3

Yabancıların Gözü Denizli’den Ayrılmıyor! 

Jeotermal enerji deyince de Avrupa’da birinci sırada olan Denizli, yabancı turistlerin gözdesi denebilir. Öyle ki Türkiye’deki 142 Avrupa Birliği onayı süt üretim çiftliğinden 6 tanesi yine Denizli’de bulunuyor. Avrupalılar yıllar önce ilk dışarıdan süt alımını da Türkiye içinde Denizli’den yapmışlardı.  

Brad Pittin Rol Aldigi Efsane Filmin Kostumleri Denizliden

Hem Efsane Hem Gerçek 

Birçok kültürün mitolojisinde geçen ve İnkalar tarafından yüzyıllarca tedavi amacı ile kullanılan yer kirazı ve altın çilek de en fazla Denizli ilinin Çameli ilçesinde yetişiyor. Hicaz meyvesini de zirve üretimle Dünya’ya ihraç eden Denizli bu sayede gıda, içecek ve ilaç sektörüne de yön veriyor.  

Brad Pittin Rol Aldigi Efsane Filmin Kostumleri Denizliden2

Editör: Kardelen Başol