CHP’de 5 Aralıkta sona eren başvurularda 4 isim Belediye başkan adaylığı için başvuru yaparken 22 isim Belediye meclis üyeliği başvurusunda bulundu.

Başkan Semih Dere’den DSO’ya Ziyaret Çivril OSB Gündemde Başkan Semih Dere’den DSO’ya Ziyaret Çivril OSB Gündemde

En fazla başkan aday adayı ve meclis üyesi başvurusunun yapıldığı CHP’de meclis üyeliği başvurusu yapan isimlerden 3’ünün kadın olduğu belirtildi. Başvurular ilgili olarak bilgi veren İlçe Başkanı Bedri Ataş “5 Aralık itibari ile sona eren başvurusu sürecimizde 4 arkadaşımız belediye başkan adaylığı 22 arkadaşımız ise belediye meclis üyeliği için başvuru yaptı. Belediye meclis üyeliği için başvuran isimlerden Tunay Yazıcı ve Nuri Özen dışındakilerin tamamı yeni isimler” dedi. Meclis üyeliği başvurusu yapan isimlerin mesleki ve yaş grubu olarak geçen seçim dönemlerine göre daha homojen olduğuna dikkat çeken başkan Ataş “her meslek grubundan ve gençlerden oluşan bir başvuru listemiz var. Partimiz ve Çivril adına sevindirici bir durum. Gençlerin siyasete ilgi göstermesi ilçemin sorunlarına çözüm araması bunu da CHP’de yapmak istemesi partimiz adına enerjilerini yaşadıkları şehre yöneltmeleri ise Çivril adına sevindirici” dedi.

Belediye meclis üyeliği başvurusunun aday belirlenmesinin ardından başlaması beklenen AK Parti’de ise Belediye başkan adaylığına 6 Aralık itibari ile Özkan Avcı ve Vedat Demir başvuru yaptı. Adaylık başvuruları ile ilgili olarak konuşan AK Parti İlçe Başkanı Halil Ertuğrul “resmi başvurumuz 5 Ocak tarihinde sona erecek. Şu ana kadar ilçe başkanlığımıza iki isim başkan aday adaylığı başvurusu yaptı. Kamudan istifa edenlerin de başvurusu sürecinin tamamlanması ile Çivril Belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapanlar netleşir. Partimizin aldığı karar neticesinde Belediye Başkanımız Niyazi Vural doğal Belediye Başkan adayı, meclis üyeliği başvurularının da 5 Ocak tarihinden sonra netleşeceği düşüncesindeyim” dedi.

Seçime Cumhur İttifakı kapsamında girmesi beklenen MHP’de ise Belediye meclis üyeliği başvurularının 15 Aralık tarihinde sona ereceği bildirildi. İlçe Başkanı Ergün Çiftçi yaptığı değerlendirmede “şu ana kadar 7 isim partimize Belediye meclis üyeliği başvurusu yaptı. Başvuru sayısı önümüzdeki günlerde aratacağını düşünüyorum. Partimizi ziyaret eden ve başvuru şartlarını öğrenen arkadaşlarımız var” dedi.

Seçimin kilit partisi olarak kabul edilen İYİ Parti’de ise iki ismin Belediye başkan aday adaylığı için başvurunu hazırladığı belirtildi. Başkan adaylığı için hazırlanan isimlerden birinin kadın olduğunu belirten İlçe Başkanı Koray eren “iki isim belediye başkan aday adaylığı için partimize geldi, başkan aday adaylığı başvurusunda bulunanlardan biri kadın. Genel Başkanı kadın olan bir partide kadın belediye başkan adayının olması ayrı bir gurur. Belediye meclis üyeliği için ise bugüne kadar 14 isim partimize evraklarını teslim etti. Ocak ayına kadar başvuruları almaya devam edeceğiz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi